Δυσκοιλιότητα: Γιατί το μικροκλύσμα είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισής της;

Η δυσκοιλιότητα είναι μια πολύ συχνή ενόχληση που εμφανίζεται σε μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων σήμερα, είτε συχνότερα είτε σπανιότερα. Πρόκειται σαφώς για μια άβολη κατάσταση που δυσκολεύει την καθημερινότητα του πάσχοντα, καθώς επηρεάζει, εκτός από τη λειτουργία του οργανισμού και την ψυχολογία του, δημιουργώντας ένα συνεχές συναίσθημα δυσφορίας και κακοδιαθεσίας.

Οι αιτίες της δυσκοιλιότητας μπορεί να είναι πολλές και ποικίλουν μεταξύ τους. Ειδικά αυτή την περίοδο, των εορτών, η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο. Είναι πιθανό να «ξεφύγουμε», να καταναλώσουμε μεγάλες ποσότητες από συγκεκριμένες ομάδες τροφίμων και να προκαλέσουμε με αυτόν τον τρόπο διαταραχή στο πεπτικό μας σύστημα και δυσκοιλιότητα. Επίσης, κατά την εορταστική περίοδο συχνά παραμελούμε την άσκησή μας, ενώ το λεγόμενο στρες των εορτών, μπορεί επίσης να είναι παράγοντας εμφάνισης δυσκοιλιότητας. Το ευχάριστο είναι ότι, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, η αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας μπορεί να γίνει εύκολα και άμεσα. Εκτός από μια προσεκτική διατροφή, πλούσια σε φυτικές ίνες και νερό, αλλά και την καθημερινή άσκηση – έστω σε ελαφριά μορφή –στα φαρμακεία κυκλοφορούν διάφορα σκευάσματα κατά της δυσκοιλιότητας: Χάπια, διαλύματα, υπόθετα και μικροκλύσματα, μια εύκοληστη χρήση μέθοδος, που μπορούν να χρησιμοποιούν οι ασθενείς.

Κάθε μία από αυτές τις μεθόδους αντιμετώπισης έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της και πρέπει να σημειωθεί πως κάθε περίπτωση μπορεί να είναι διαφορετική και να απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και εκτίμηση. Καθώς όμως η δυσκοιλιότητα είναι μια κοινή πάθηση, στις περισσότερες περιπτώσεις,φαρμακευτικά προϊόντα των παραπάνω κατηγοριών, είναι και κατάλληλα για να αισθανθεί και πάλι ανάλαφρα ο ασθενής.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση