Δυσκοιλιότητα στην εγκυμοσύνη: Πώς αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά και ανώδυνα

Είναι κοινό «σύμπτωμα» της εγκυμοσύνης, να εμφανίζεται δυσκοιλιότητα στην έγκυο γυναίκα, ειδικά από τον 7ο μήνα και μετά, καθώς προχωρά η κύηση.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις γυναικών που εμφάνισαν δυσκοιλιότητα αμέσως αφότου έμειναν έγκυες, όμως είναι ακόμα πιο σύνηθες, καθώς το έμβρυο μεγαλώνει και το σώμα της γυναίκας αλλάζει για να το υποδεχτεί και στη συνέχεια να γεννήσει, η δυσκοιλιότητα να εμφανίζεται κατά τους τελευταίους μήνες της κύησης.

Η δυσκοιλιότητα εμφανίζεται και προκαλεί ένα αίσθημα μόνιμης ενόχλησης και δυσφορίας. Πολλές γυναίκες περιγράφουν πως αισθάνονται «πρήξιμο», «πίεση», «βάρος». Κοινό χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι δεν αισθάνονται «καλά», επηρεάζεται η διάθεσή τους και μια περίοδος ευχάριστη, μια περίοδος χαράς όπως είναι η εγκυμοσύνη και ειδικά τα τελευταία της στάδια, λίγο πριν την έλευση του μωρού, μετατρέπεται σε μια στρεσαρισμένη κατάσταση, με ενοχλήσεις, ακόμα και πόνο. Αν και γενικά η δυσκοιλιότητα μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα, ειδικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης, η κατάσταση απαιτεί συγκεκριμένη δράση.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση