888 ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ! ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΠΙΣΩΠΛΑΤΟ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ – ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 42 ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΔΕΧΘΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ! ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΠΙΣΩΠΛΑΤΟ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ – ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 42 ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΔΕΧΘΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ! ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΠΙΣΩΠΛΑΤΟ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ – ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 42 ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΔΕΧΘΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

«Υπήρξε ισχυρή καταδίκη της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Ζητήθηκε, μάλιστα, από την Τουρκία να αναθεωρήσει και να αναστρέψει την απόφασή της» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από τις Βρυξέλλες, μετά το τέλος της πολύωρης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.


Οι 27 υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συζήτησαν επί μακρόν για το θέμα της Τουρκίας. Διπλωματικοί παρατηρητές επισημαίνουν ότι για πρώτη φορά εμφανίστηκε ένα μπλοκ χωρών –πέραν της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας- οι εκπρόσωποι των οποίων ζήτησαν ξεκάθαρα τον προσδιορισμό και την επιβολή ενός καταλόγου κυρώσεων στην Άγκυρα με σκοπό να σταλεί το ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι ενέργειες του Ταγίπ Ερντογάν σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων άλλων χωρών της ΕΕ δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές

Οι χώρες που στήριξαν ανοιχτά τις θέσεις Ελλάδας και Κύπρου

Σε αυτή την ομάδα χωρών περιλαμβάνονται η Γαλλία, η Αυστρία –της οποίας ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε κατά πληροφορίες ότι το παραμύθι της δήθεν ευρωπαϊκής Τουρκίας έχει τελειώσει-, το Λουξεμβούργο, η Σλοβακία και η Εσθονία.

Από διπλωματικές πηγές έγινε γνωστό ότι κανένας από τους εκπροσώπους των άλλων 20 χωρών-μελών της ΕΕ ου συμμετείχαν στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων δεν υπερασπίστηκε ανοικτά τις πολιτικές της Τουρκίας και την στρατηγική του Ταγίπ Ερντογάν, όμως κάποιοι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών ζήτησαν να εξαντληθούν τα περιθώρια συνεννόησης με την Άγκυρα προτού οι Βρυξέλλες επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις.

Η ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία, αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες, κατέθεσε το αίτημα να συμπεριληφθούν στον κατάλογο των πολιτικών και οικονομικών κυρώσεων που σχεδιάζονται εναντίον της Τουρκίας συγκεκριμένα μέτρα για τις τουρκικές τράπεζες και την τουριστική βιομηχανία της γειτονικής χώρας.

Ο Δένδιας ζήτησε ενεργοποίηση του άρθρου 42 σε περίπτωση τουρκικής επίθεσης

«Η Ελλάδα διαθέτει ικανές ένοπλες δυνάμεις. Η Ευρώπη θα πρέπει να καταλάβει ότι εδώ θα πρέπει να πάρει γρήγορα θέση, για να αποτρέψει. Γιατί αν δεν αποτρέψει, δεν θα της αρέσει καθόλου αυτό που θα συμβεί. Μα καθόλου» τόνισε ο Νίκος Δένδιας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ εξηγώντας ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει συνταγματική υποχρέωση να προστατεύσει απολύτως την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Έλληνας υπουργός των Εξωτερικών απευθύνθηκε στους 26 συναδέλφους του που μετείχαν στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που έγινε στις Βρυξέλλες. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νίκος Δένδιας εξήγησε ότι σε περίπτωση που η Τουρκία επιχειρήσει να παραβιάσει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, τότε η Αθήνα έχει συγκεκριμένο σχέδιο αντίδρασης. Στην περίπτωση κλιμάκωσης της τουρκικής επιθετικότητας με έρευνες για εντοπισμό υδρογονανθράκων ανοιχτά της Κρήτης, της Ρόδου ή κάποιου άλλου ελληνικού νησιού, είτε με άλλου είδους τουρκικής ενέργειας σε βάρος ελληνικής κυριαρχίας, ο κ. Δένδιας εξήγησε ότι η Αθήνα θα αντιδράσει στρατιωτικά.
Μάλιστα, ο Έλληνας υπουργός των Εξωτερικών εξήγησε στους 27 Ευρωπαίους ομολόγους του ότι σε περίπτωση που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις εκτροχιαστούν και διολισθήσουν σε στρατιωτική αντιπαράθεση η Αθήνα θα επικαλεστεί το άρθρο 42 της ιδρυτικής συνθήκης της ΕΕ και θα ζητήσει την στρατιωτική συνδρομή των άλλων χωρών-μελών.

«Σε περίπτωση κατά την οποία κράτος-μέλος δεχθεί ένοπλη επίθεση στο έδαφος του, τα άλλα κράτη-μέλη οφείλουν να του παράσχουν βοήθεια και συνδρομή με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, σύμφωνα με το άρθρο 51 του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών» αναφέρεται στο προοίμιο του άρθρου 42 παράγραφος 7 της ιδρυτικής συνθήκης της ΕΕ.

«Αναφέρθηκα, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου, στις σοβαρές επιπτώσεις της τουρκικής παραβατικότητας στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Είμαι ικανοποιημένος, διότι οι εταίροι εξέφρασαν αλληλεγγύη έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου για τις παράνομες τουρκικές ενέργειες σε βάρος της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Υπήρξε ευρύτατη συναίνεση να εκπονηθεί, κατόπιν αιτήματός μας, κατάλογος κατάλληλων περαιτέρω μέτρων, δηλαδή κυρώσεων, που θα επιτρέψουν στην ΕΕ να απαντήσει αποτελεσματικά εάν η Τουρκία προχωρήσει στην παραβατική συμπεριφορά της» σημείωσε ο κ. Δένδιας.

Το διπλό πισώπλατο μαχαίρωμα της Βρετανίας στην Ελλάδα σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές

Για να μην ξεχνάμε ότι η χώρα μας υπήρξε μόνη της απέναντι στην Τουρκία σε κρίσιμες για τον Ελληνισμό στιγμές. Η σημερινή κατάσταση με τη διεθνή κοινότητα να σιωπά απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, δεν είναι ξαφνική. Έχει ιστορικές ρίζες και οι Βρετανοί είναι μεγάλο μέρος τους…
Είναι αυτοί που εξαιτίας τους δεν εφαρμόστηκε η Συνθήκη των Σεβρών και οδηγηθήκαμε στην Μικρασιατική Καταστροφή χωρίς καμία στήριξη δική τους.

Θυμίζουμε ότι μαζί με τις άλλες Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής οι Άγγλοι πίεσαν (απείλησαν) την Ελλάδα μέσω του Λόυντ Τζόρτζ στις 12.03.1921 στο Λονδίνο, ότι για να ισχύσει η Συνθήκη των Σεβρών που είχε υπογραφεί στις 28 Ιουλίου 1920, θα έπρεπε να συνεχίσουμε τον πόλεμο με την Οθωμανική Αυτοκρατορία και να νικήσουμε κιόλας!

Και να μην ξεχνάμε ότι οι Βρετανοί (μεταξύ άλλων), ευθύνονται για την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, ως εκδίκηση επειδή οι Έλληνες της Κύπρου ήθελαν την ανεξαρτησία τους και την ένωση με την Ελλάδα.

Νωρίτερα, η Αγγλία είχε αρνηθεί την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, έπειτα από το σχετικό δημοψήφισμα του 1950, ενώ την δεκαετία του 1950 τα αγγλικά στρατεύματα στην Κύπρο διεξήγαγαν πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της ΕΟΚΑ,  η οποία επιζητούσε ανεξαρτησία και ένωση με την Ελλάδα.

Η Μεγάλη Βρετανία τήρησε ουδέτερη στάση κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του Ιουλίου- Αυγούστου του 1974, αρνούμενη να παρέμβει, με τα γνωστά αποτελέσματα…

Όπως λέει ο λαός όμως, «όλα εδώ πληρώνονται» και η σημερινή κατάντια της Βρετανίας ίσως σχετίζεται με το… κάρμα.

πηγη


loading…

Δείτε επίσης

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ – ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΡΟΥ ΣΕ ΠΑΡΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΟ – ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ…

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Τα νέα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *