ΕνημέρωσηΠολιτική

Δυτικά Βαλκάνια: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ανοίγει ακόμη την «πόρτα»

Στον «προθάλαμο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένουν οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, με τους «27» να δεσμεύονται μεν εκ νέου, κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Σλοβενίας, πως το μέλλον τους είναι ευρωπαϊκό, χωρίς εντούτοις να ορίζουν χρονοδιάγραμμα ένταξης προς απογοήτευση των έξι βαλκανικών χωρών που αναμένουν επί χρόνια την εισοδό τους στους κόλπους της Ένωσης.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, αναγνώρισε πως συνεχίζεται η συζήτηση μεταξύ των «27» σχετικά με το εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να δεχθεί νέα μέλη, παρόλο που επαναδιατυπώνεται η δέσμευση για μελλοντική ένταξή τους στο ευρωπαϊκό μπλοκ.

«Εντελώς ειλικρινά, υπάρχει συζήτηση μεταξύ των ’27’ για την ικανότητά μας να δεχθούμε νέα μέλη» δήλωσε ο Σαρλ Μισέλ σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock