ΕνημέρωσηΠολιτική

Δένδιας: Δεν είμαστε πλέον παρατηρητές των εξελίξεων αλλά έχουμε ρόλο και λόγο σε αυτές

«Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα και το 2022 και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε πάσης φύσεως προκλήσεις», σημειώνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε άρθρο του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», όπου περιγράφει τις προσδοκίες και τις προκλήσεις για το νέο έτος και προσθέτει πως το νέο έτος αναμένεται να είναι εξίσου έντονο όσο η απερχόμενη χρονιά.

Όπως αναφέρει, τη χρονιά που πέρασε υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική, καθώς υπογράφηκαν δύο εξαιρετικά σημαντικές συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας, με παραδοσιακούς συμμάχους της Ελλάδας, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Ακόμη, εντάθηκαν οι επαφές με εταίρους στην Ευρώπη, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή, στα Δυτικά Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή και ανοίχτηκαν νέοι δίαυλοι επικοινωνίας με χώρες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στα διεθνή δρώμενα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock