ΕνημέρωσηΠολιτική

Κικίλιας: Πρωτοφανής κατάσταση – Το χειρότερο καλοκαίρι στην ιστορία

«Το φετινό καλοκαίρι είναι το χειρότερο από την εποχή που συλλέγονται μετεωρολογικά δεδομένα» επεσήμανε σε έκτακτη ενημέρωση, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. 

Παράλληλα, επεσήμανε πως αποτελεί μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, καθώς το τελευταίο 48ωρο εκδηλώθηκαν συνολικά 209 πυρκαγιές.

Παράλληλα με την μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο η πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει εννέα μεγάλης επικινδυνότητας φωτιές στην Αττική, έξι στη Βοιωτία και μία στην Εύβοια.

Σημείωσε δε, ότι, τα εναέρια μέσα, έφθασαν σε πέντε λεπτά στο μέτωπο της Πάρνηθας.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι «δεν είναι το αποτέλεσμα που θα θέλαμε. Πρέπει να γίνουν περισσότερα για να αντιμετωπιστούν τα επακόλουθα της κλιματικής αλλαγής».

Διευκρίνισε όμως ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, αλλά ούτε και περιθώρια για πολιτική αντιπαράθεση, «θα έρθει σύντομα η ώρα για κριτική, αυτοκριτική αλλά και για επανασχεδιασμό όπου χρειάζεται».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock