Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Δ. Άρτας: Μελέτες για να μη χαθούν τα χρήματα των αντιπλημμυρικών

Δ. Άρτας: Μελέτες για να μη χαθούν τα χρήματα των αντιπλημμυρικών

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την πορεία υλοποίησης της μελέτης Αντιπλημμυρικής προστασία της Άρτας καθώς και της ευρύτερης περιοχής που διέρχεται ο Άραχθος ποταμός, μέχρι τον Αμβρακικό Κόλπο ζητά ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, με επιστολή του στον Γενικό Διευθυντή Υδραυλικών και Κτηριακών Υποδομών Αντώνη Κοτσώνη.

Ο Δήμαρχος ζητά επιτάχυνση των διαδικασιών ανάθεσης και ολοκλήρωσης των μελετών, ώστε τα χρήματα που είναι εγγεγραμμένα στο νέο ΕΣΠΑ να αξιοποιηθούν στα πλαίσια αυτού.

Η επιστολή κοινοποιείται στον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, στο Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε, στην Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ Ευγενία Φωτονιάτα, στην Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, στους βουλευτές Άρτας Βασίλη Τσίρκα και Γιώργο Στύλιο και στον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά.

Στην επιστολή, ο Δήμαρχος ζητά ενημέρωση για την πορεία στην οποία βρίσκεται η δημοπράτηση των Μελετών ωρίμανσης «Αντιπλημμυρική προστασία Άρτας καθώς και της ευρύτερης περιοχής που διέρχεται ο Άραχθος ποταμός, μέχρι τον Αμβρακικό Κόλπο»» προϋπολογισμού ποσού 4.000.000,00 € (αρμόδια υπηρεσία Δ7) που είναι ενταγμένο στο ΠΔΕ. Και αυτό, ώστε να ενημερωθεί στη συνέχεια η Ειδική Υπηρεσία ΥΜΕΠΕΡΑΑ για να παραμείνει το ποσό εγγεγραμμένο στην Εξειδίκευση του Επιχειρησιακού Προγράμματος, αλλά και τα συναρμόδια υπουργεία για την διασφάλιση ποσών συνολικού προϋπολογισμού 80.000.000,00 €.

Τέλος, ο Δήμος ζητά από τους βουλευτές στους οποίους κοινοποιείται το έγγραφο να συμβάλλουν στην διατήρηση του ποσού των 15.000.000,00€ που έχει δεσμευτεί για την αντιπλημμυρική προστασία της Άρτας στο ΕΠ «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» 2014-2020, αλλά και το υπόλοιπο των ποσών 20.600.000,00 € αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και 47.400.000,00 με αρμόδιο το Υπουργείο Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, καθώς στη συνέχεια θα είναι εξαιρετικά δύσκολο αυτοί οι πόροι να εξασφαλιστούν ξανά.

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

700 προσλήψεις στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εμφάνιση και διάδοση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη