Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Δ. Ευρώτα: Θερινό σχολείο αγροτικής επιχειρηματικότητας στο Γεράκι Λακωνίας

Δ. Ευρώτα: Θερινό σχολείο αγροτικής επιχειρηματικότητας στο Γεράκι Λακωνίας

Τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017 θα ξεκινήσει, στο Γεράκι του Δήμου Ευρώτα, το θερινό σχολείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας.

Θα συναντηθούν 10 μαθητές από το γυμνάσιο Ρουμανίας, 10 μαθητές γυμνασίου Γερακιού μαζί με 4 εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων σχολείων και θα παρακολουθήσουν το Θερινό σχολείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας , που θα υλοποιηθεί από εκπαιδευτές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του ΚΕΑΝ και του IZES ,με διαλέξεις ερευνητών και επιχειρηματιών της τοπικής κοινωνίας και παράλληλες εκπαιδευτικές εκδρομές στον Δήμο Ευρώτα.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οι μαθητές θα αποκτήσουν γνώσεις στον τομέα της περιβαλλοντικής διαχείρισης, της βιώσιμης ανάπτυξης και θα αποκτήσουν νέες δεξιότητες στον τομέα του περιβάλλοντος και της γεωργίας. Μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης το εκπαιδευτικό υλικό που πρόκειται να παραχθεί θα είναι διαθέσιμο στο ευρύτερο κοινό. Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν θα είναι:
• Άνθρωποι και Περιβάλλον – People and Environment
• Αειφόρες αγροτικές περιοχές – Sustainable Rural Lands
• Σκέψου ως Αρχηγός – Think as a Leader
• Ξεκίνα την Φάρμα σου – Start up your farm
• Αγρότες με οικολογική Συνείδηση – Ecο Farming
• Μάθε από τους επιχειρηματίες της τοπικής κοινωνίας -Learn from Stakeholders

Παράλληλα με τα θερινά μαθήματα την Τετάρτη 05/07/2017 ο Δήμος Ευρώτα θα διοργανώσει τη 2η Ημερίδα του Έργου με συμμετοχή τοπικών φορέων, μαθητών και γονείς, μη κυβερνητικούς οργανισμούς, τοπικοί αγρότες και άλλες τοπικές κοινότητες και θα είναι ανοικτό στο ευρύτερο κοινό. Ο κύριος σκοπός της ημερίδας είναι να μοιραστούν οι μαθητές τη νέα γνώση που θα αποκτήσουν μέσω των ανοικτών μαθημάτων με την τοπική κοινότητα καθώς επίσης και να τους παρουσιάσουν νέες, πρωτοποριακές και εφαρμοσμένες πρακτικές στον αγροτικό τομέα από σχετικούς φορείς.

Ο Δήμος Ευρώτα συμμετέχει ως Εταίρος στο εν λόγω έργο, το οποίο συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, μέσω του Ελληνικού Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Δείτε επίσης

ΑΣΕΠ 6Κ/2020: Ξεκινούν οι αιτήσεις ΥΕ για 209 μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία

Ξεκινάει την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για υποψηφίους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης της προκήρυξης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη