Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Δ. Θεσσαλονίκης: «Οικουμενική» στο δήμο ζητά ο Κ. Ζέρβας -Τι απαντά ο Μπουτάρης

Δ. Θεσσαλονίκης: «Οικουμενική» στο δήμο ζητά ο Κ. Ζέρβας -Τι απαντά ο Μπουτάρης

Οικουμενική διακυβέρνηση του δήμου Θεσσαλονίκης μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, όταν δηλαδή θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά της η νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου, ζήτησε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Υπενθυμίζουμε ότι από την πλευρά του, ο Γ. Μπουτάρης άφησε αιχμές κατά των δημοτικών συμβούλων, ιδιαίτερα της συμπολίτευσης, που καταψήφισαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης δύο κρίσιμες επιλογές της διοίκησης (τροποποίηση Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσίας, κατόχου πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας).

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εκτιμά ότι «και στις δύο περιπτώσεις, υπερίσχυσαν προσωπικά και μικροπολιτικά συμφέροντα, μπροστά στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, και λησμονήθηκε ότι πρώτη προτεραιότητα της δημοτικής διοίκησης είναι το συμφέρον της πόλης και των πολιτών» και προσθέτει ότι «οι αρνητικές θέσεις που πλειοψήφησαν περιλαμβάνουν και τις ψήφους των νοσταλγών του Χίτλερ και ότι παρευρισκόμενοι στη συνεδρίαση συνδικαλιστές εργαζόμενοι δεν δίστασαν να χειροκροτήσουν τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής».

Πάντως την ίδια στιγμή ο υποψήφιος δήμαρχος. Κ. Ζέρβας, κατέθεσε τη συγκεκριμένη πρόταση, για σχηματισμό δηλαδή υπηρεσιακής οικουμενικής διοίκησης, ώστε να διοικηθεί ο δήμος Θεσσαλονίκης τους επόμενους εφτά μήνες, με αφορμή τις δύο «ήττες» που υπέστη η διοίκηση Μπουτάρη στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης, εκεί όπου καταψηφίστηκαν τόσο η ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας, όσο και η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας.

«Η διοίκηση αυτή δεν μπορεί να διοικήσει. Όχι μόνο σε επίπεδο πλειοψηφίας, σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου, αλλά και στις υπηρεσίες. Υπάρχει ένα χάος, τίποτα δεν λειτουργεί. Αυτό φαίνεται και στην πόλη. Προτείνω ο Γιάννης Μπουτάρης να σκεφτεί και να προχωρήσει σε μια υπηρεσιακή οικουμενική διοίκηση γι αυτούς τους εφτά μήνες που απομένουν. Κάνω έκκληση στον Γιάννη Μπουτάρη να αντιληφθεί πως δεν είναι σε θέση να διοικήσει με αυτούς τους ανθρώπους που του έχουν απομείνει και να απευθυνθεί σε όλες τις παρατάξεις να πάμε σε ένα οικουμενικό σχήμα» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του πάντως ο Γ. Μπουτάρης, σε ανακοίνωση του συνέχισε τα καρφιά και είπε: «Θα μπορούσα να καταλάβω τη στάση της αντιπολίτευσης, η οποία συστηματικά αδιαφορεί για την πρόοδο της πόλης, καταψηφίζοντας – χωρίς επιχειρήματα – τις προτάσεις της σημερινής διοίκησης. Δυστυχώς, στη στάση αυτή συμπαρατάχθηκαν και στελέχη της «συμπολίτευσης» για να κερδίσουν, όπως ίσως πιστεύουν, «εκλογική πελατεία», αν και έχουν καθήκον – μέχρι τις 31 Αυγούστου 2019 – να υπηρετούν την πόλη και να υποστηρίζουν το έργο της διοίκησης με την οποία και για την οποία αναδείχθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι».

Δείτε επίσης

Ξεκινά την Πέμπτη το πρόγραμμα 100.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας

Υπεγράφη σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη