888 Δ. Καλαμάτας: Εγκρίθηκε η ψηφιακή παρουσίαση για την Επανάσταση του 1821 | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Δ. Καλαμάτας: Εγκρίθηκε η ψηφιακή παρουσίαση για την Επανάσταση του 1821

Δ. Καλαμάτας: Εγκρίθηκε η ψηφιακή παρουσίαση για την Επανάσταση του 1821

Θετική αξιολόγηση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 έλαβε η πρόταση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην οποία συμπράττει ο Δήμος Καλαμάτας μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησής του «Φάρις», με τίτλο: «Καλαμάτα 1821 – Δρόμοι Ελευθερίας».

Μια διαδραστική τράπεζα πληροφοριών θα εγκατασταθεί στο ιστορικό Δημαρχείο, ενώ στο πλαίσιο του έργου θα προβάλλονται με ψηφιακό τρόπο τα γεγονότα της Επανάστασης του 1821, που ξεκίνησε από την Καλαμάτα. Θα δίδεται, επίσης, πληροφόρηση και για τις κοινωνικές, οικονομικές και λοιπές συνθήκες της ζωής κατά την εποχή της Επανάστασης.
Επίσης, μέσω της υλοποίησης νέων πολιτιστικών δράσεων – και με την παράλληλη ενσωμάτωση προϋπαρχόντων δρωμένων της πόλης – θα πραγματοποιηθεί η διασύνδεση του 1821 με το σήμερα και η ανάδειξή του. Ακόμη, θα επιχειρηθεί η θεσμοθέτηση ενός πλαισίου πολιτιστικών, εμπορικών και τουριστικών δρωμένων, που θα αποτελέσουν ένα νέο σημείο αναφοράς για την πόλη.

Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα θα ενταχθεί και η πλήρης αναδιοργάνωση τηξ εκδήλωσης που πραγματοποιείται την 23η Μαρτίου κάθε χρονιά, για την έναρξη της Επανάστασης και την Απελευθέρωση της Καλαμάτας.
Το πρόγραμμα, που θα συνδυασθεί με πρωτότυπη ερευνητική ιστορική εργασία από πλευράς Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα ξεκινήσει στις αρχές του 2018, με περίοδο υλοποίησης 36 μηνών και θα ολοκληρωθεί το 2021, λίγο πριν την επέτειο των 200 ετών από την έκρηξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Για τις λεπτομέρειες υλοποίησης του προγράμματος, το Δημαρχείο επισκέφθηκε, σήμερα Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Νίκος Ζαχαριάς, ο οποίος συναντήθηκε με το Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού.

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

Προσλήψεις Συνοριακών Φυλάκων -Η κατανομή των θέσεων (ΦΕΚ)

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Στην έκδοση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *