Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Δ. Κεφαλονιάς: Απέλυσε 21 συμβασιούχους -Αλληλογραφεί με ΥΠΕΣ για επανεξέταση του θέματος!

Δ. Κεφαλονιάς: Απέλυσε 21 συμβασιούχους -Αλληλογραφεί με ΥΠΕΣ για επανεξέταση του θέματος!

Την προηγούμενη Παρασκευή 14 Ιουλίου 2107, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεφαλονιάς, όπου εκτός ημερήσιας διάταξης τέθηκε το θέμα της απόλυσης των 21 εργαζομένων, συμβασιούχων στην καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό του Δήμου. Στην συνεδρίαση έλαβαν μέρος και οι απολυμένου συμβασιούχοι αλλά και εργαζόμενοι του δήμου.

Το θέμα δεν είχε συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη, αλλά ετέθη από την Ελάσσονα Αντιπολίτευση και συγκεκριμένα από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τελικά έγινε αποδεκτό από Σώμα.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, σύμφωνα με καταγγελίες δημοτικών συμβούλων, η πλειοψηφία «με μια νεφελώδη τοποθέτηση της, τάχθηκε προφορικά στο πλευρό των εργαζομένων επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τις αναξιόπιστες εγκυκλίους της» αλλά ταυτόχρονα τάχθηκε υπέρ της απόφαση της να απολύσει τους εργαζομένους.

Μάλιστα όπως αναφέρουν στελέχη άλλων δημοτικών παρατάξεων «λαμβάνοντας τον ρόλο του ερμηνευτή της οδηγίας του Υπουργού για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για την τροποποίηση του ΟΕΥ και την σύναψη νέων συμβάσεων με τους απολυμένους – εργαζομένους έως 31/03/2017, ο δήμαρχος ενημέρωσε τους απολυμένους ότι εκκρεμεί αλληλογραφία με το Υπουργείο και μετά την απάντηση του, θα επανέλθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και πήρε απόφαση με την στήριξη των συμβούλων της παράταξη του να αναβάλλει το θέμα».

Στη έκτακτη αυτή συνεδρίαση συμμετείχε και ο σύλλογος εργαζομένων του Δήμου Κεφαλονιάς με απόφασή του, την οποία στήριξαν όλες οι άλλες παρατάξεις.

Εξάλλου με απόφαση του, ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων του Δήμου Κεφαλονιάς

αποφάσισε:

Η δυσάρεστη εξέλιξη των συναδέλφων συμβασιούχων που οι συμβάσεις τους αφενός μεν θεωρητικά παρατάθηκαν έως την 31/12/2017 αφετέρου δε η παράταση αναιρείται, αμφισβητείται, μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που βιαίως , με κύρια ευθύνη της κυβέρνησης, βρίσκονται εργασιακά μετέωροι με τον κίνδυνο να μην πληρωθούν για τα δεδουλευμένα του Ιουνίου . Αναλογιζόμενοι την σοβαρότητα της κατάστασης πρώτιστα για τους συναδέλφους μας , που βλέπουν μπροστά τους να ανοίγεται διάπλατα ο δρόμος της ανεργίας, μετά το ξέφωτο της εργασιακής ανασφάλειας και ομηρίας που υποκριτικά τους παρασχέθηκε .

Σε συνέχεια της από 20/06/2017 προηγούμενης απόφασή μας δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας που αποδεδειγμένα εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς και ζητάμε:

– Να μην γίνει διακοπή της διαπιστωτικής πράξης του Δημάρχου που αφορά την παράταση των συμβάσεων τους έως 31/12/2017 και να απαιτηθεί η παραμονή του προσωπικού των ανταποδοτικών υπηρεσιών του Δήμου Κεφαλονιάς (Καθαριότητα, Αυτεπιστασία, Κοιμητήρια, Ηλεκτροφωτισμός) στην υπηρεσία τους.

– Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα του μηνός Ιουνίου

– Να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να τροποποιηθεί ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας και να συμπληρωθεί με τις απαιτούμενες θέσεις για την κάλυψη όλων των ειδικοτήτων των υπηρετούντων συναδέλφων και όχι μόνον αυτών της καθαριότητας .

– Να γίνουν άμεσα οι διαδικασίες για την προκήρυξη των θέσεων τους μέσω ΑΣΕΠ και παράταση των συμβάσεων των συναδέλφων μας μέχρι την περαίωση της .

– Να μην διαγραφούν από το μητρώο μισθοδοτημένων του Ελληνικού Δημοσίου κατ εντολή της εγκυκλίου της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη.

– Η Δημοτική Αρχή να μην προβεί άμεσα σε κινήσεις που θα καταδικάσουν σε απόλυση τους εργαζομένους συναδέλφους μας όπως π.χ καταγγελία

– Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να Αποφασίσει Θετικά να ταχτεί στο πλευρό των εργαζομένων και να απαιτήσει από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση για την μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους, σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, που εξυπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας της κοινωνίας και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να προασπίσει την μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, ώστε να λήξουν παρόμοια φαινόμενα εργασιακής ομηρίας και αβεβαιότητας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΠηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

700 προσλήψεις στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εμφάνιση και διάδοση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη