888 Δ.Σ Λυκόβρυσης-Πεύκης: Να αρθεί η απαγόρευση των προσλήψεων -Μονιμοποίηση συμβασιούχων | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Δ.Σ Λυκόβρυσης-Πεύκης: Να αρθεί η απαγόρευση των προσλήψεων -Μονιμοποίηση συμβασιούχων

Δ.Σ Λυκόβρυσης-Πεύκης: Να αρθεί η απαγόρευση των προσλήψεων -Μονιμοποίηση συμβασιούχων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πεύκης – Λυκόβρυση, με ομόφωνη απόφαση υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων συμβασιούχων, ζητά την μονιμοποίση τους και την άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων, ειδικά ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Το κείμενο που κατέβασε η δημοτική αρχή στο δημοτικό συμβούλιο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

α) όλοι οι εργαζόμενοι, συμβασιούχοι υπάλληλοι είναι άκρως απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας, αλλά και άλλων υπηρεσιών του Δήμου, αφού καλύπτουν κρίσιμες και νευραλγικές ανάγκες, καθώς επίσης καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης,

β) έκρινε άδικη την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου για την επιστροφή των χρημάτων της μισθοδοσίας τους από την παράταση των συμβάσεων τους και μετέπειτα,

γ) αιτήθηκε από τον αρμόδιο υπουργό τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και την καταβολή των δεδουλευμένων τους στην περίοδο της παράτασης των συμβάσεών τους,

δ) αιτήθηκε την άρση των προσλήψεων ανταποδοτικού χαρακτήρα, ενώ

ε) τάχθηκε ρητά υπέρ της μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στον Δήμο, με τον Δήμαρχο να τονίζει ότι θα σταθεί στο πλευρό τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Όπως μάλιστα επεσήμανε για το θέμα ο Δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Δεν υπάρχει κανείς στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης που να μην πιστεύει ότι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου μας πάει πολλά χρόνια πίσω», σημείωσε στην τοποθέτησή του και τόνισε: «Οι συμβασιούχοι είναι βασικός ‘πυλώνας’ στη λειτουργία των Δήμων».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος έκανε λόγο για«τραγελαφική» κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ζήτησε να υπάρξει μία οριστική λύση ώστε να σταματήσει η «ομηρία» των εργαζομένων με συμβάσεις στους Δήμους. Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης έκανε λόγο: «Να αρθεί η απαγόρευση των προσλήψεων, ιδιαίτερα αυτών που αφορούν υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, και για τις οποίες οι σχετικές δαπάνες δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι συμβασιούχοι είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία νευραυλγικών τομέων του Δήμου και επιδίωξή μας είναι να παραμείνουν έως τα τέλη του 2017, ενώ εάν υπάρξει νέα διαδικασία για την κάλυψη των κενών θέσεων στους Δήμους, οι συμβασιούχοι πρέπει να αντιμετωπισθούν με ευνοϊκή μοριοδότηση», κατέληξε σχετικά ο Δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

1. Καλούμε, τη Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία, να δώσουν άμεσα, λύση στο πρόβλημα της μη παράτασης των συμβασιούχων εργαζομένων στους Δήμους ύστερα από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

2. Αναγνωρίζουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι, συμβασιούχοι υπάλληλοι είναι άκρως απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας, αλλά και άλλων υπηρεσιών του Δήμου, αφού καλύπτουν κρίσιμες και νευραλγικές ανάγκες, καθώς επίσης καλύπτουν πάγιες και διαρκείς του Δήμου μας, όπως οδηγών, χειριστών ΜΕ, κηπουρών πρασίνου και ηλεκτροτεχνιτών.

3. Θεωρούμε λανθασμένη την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σχετικά με την επιστροφή των χρημάτων της μισθοδοσίας τους για δεδουλευμένες υπηρεσίες, κατά το χρονικό διάστημα που εργάστηκαν στο Δήμο μας, μετά την ανανέωση των συμβάσεών τους.

4. Ζητάμε από τον αρμόδιο Υπουργό να αποφασίσει άμεσα, έτσι ώστε όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι να παραμείνουν στις θέσεις τους, με την αυτονόητη εξασφάλιση της νομιμοποίησης των δαπανών για την μισθοδοσίας τους.

5. Ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης παραμένει στη πάγια θέση του για μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας στους ΟΤΑ, ώστε να λήξουν παρόμοια φαινόμενα εργασιακής ομηρίας και αβεβαιότητας.

6. Ζητούμε από την Κυβέρνηση να αποφασίσει άμεσα στη λήψη απόφασης για άρση της απαγόρευσης πρόσληψης προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα σε κενές οργανικές θέσεις στους ΟΤΑ, όπου είναι αναγκαίες για να καλυφθούν νευραλγικές ανάγκες των Δήμων, αφού δεν υπάρχει επιβάρυνση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
7. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων-συμβασιούχων για τη μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με νομοθετική ρύθμιση την οποία πρέπει να καταθέσει άμεσα η Κυβέρνηση.

Δείτε επίσης

ΑΣΕΠ 4Κ/2020: «Βοήθεια στο Σπίτι» -Παράταση για τις 1.177 θέσεις ΥΕ

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Update 15: …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *