Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Δ. Χαϊδαρίου: Με προσωπικό ασφαλείας η αποκομιδή σε ευαίσθητες περιοχές

Δ. Χαϊδαρίου: Με προσωπικό ασφαλείας η αποκομιδή σε ευαίσθητες περιοχές

Λόγω της απεργίας των συμβασιούχων στην υπηρεσία καθαριότητας των Δήμων, που υπερασπίζουν το δικαίωμά τους στην εργασία, μετά την αντεργατική απόφαση για απόλυσή τους από το ελεγκτικό συνέδριο, υπάρχει αντικειμενικά σοβαρό πρόβλημα με την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Σε προηγούμενη ανακοίνωση ο δήμος Χαϊδαρίου είχε αναφέρει ότι πρόκειται για μια απόφαση που θίγει όλο το Χαϊδάρι, μιας και οι μόνιμοι υπάλληλοι που απομένουν είναι μόνο 12!!! Αριθμός που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες για την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας.

Η μόνη λύση είναι η μονιμοποίηση αυτού του προσωπικού για να μπορεί να λειτουργήσει η υπηρεσία.

Υπάρχουν εύλογες ανησυχίες από τους κατοίκους για το τι θα γίνει, πότε θα μαζευτούν τα σκουπίδια. Η ανησυχία πρέπει να γίνει στήριξη και διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής δουλειάς για αυτούς τους εργαζόμενους. Άλλωστε, η ομηρία και απόλυση των συμβασιούχων έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση τους Δήμους. Ο δίκαιος αγώνας τους θα ωφελήσει συνολικά όλη την πόλη ,γι’ αυτό και πρέπει να στηριχτεί από όλους τους κατοίκους.

Τα συνεργεία καθαρίζουν κανονικά όλες αυτές τις μέρες τα «ευαίσθητα» σημεία. Τέτοια είναι τα σχολεία, όπου γίνεται το πρόγραμμα θερινής απασχόλησης παιδιών (CAMP), οι παιδικές χαρές, τα αθλητικά κέντρα, το κολυμβητήριο, τα φαρμακεία, οι Παιδικοί Σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, οι πλατείες, τα κέντρα ΑΜΕΑ και τα νοσοκομεία.

Σήμερα το πρωί ξεκίνησαν εντατικοί ψεκασμοί πάνω από τους όγκους σκουπιδιών, που έχουν συσσωρευτεί γύρω από τους κάδους. Χρησιμοποιείται ειδικό φάρμακο για την καταπολέμηση των μικροβίων, αλλά και των δυσάρεστων οσμών. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα μέρα και νύχτα.

Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα δώσει άμεσα λύσεις στα δίκαια αιτήματα των συμβασιούχων και οι πόλεις θα καθαριστούν το συντομότερο δυνατόν

Δείτε επίσης

700 προσλήψεις νοσηλευτών στον ΕΟΔΥ

Προσλήψεις νοσηλευτών στις Κινητές Ομάδες Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοινώνονται με κοινή απόφαση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη