Επικαιρότητα

ΕΑΒ: Παρέδωσε στη Lockheed Martin τμήμα της ατράκτου αναβαθμισμένου F-16

Προχωράει όπως φαίνεται το προγράμμα συμπαραγωγής F-16 ανάμεσα στη χώρα μας και την Lockheed Martin, καθώς το πρώτο εργοσύνολο του πίσω μέρους της ατράκτου (aft fuselage), του αεροσκάφους, παραδόθηκε την Πέμπτη στην αμερικανική εταιρία από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ).

Σημειώνεται πως το εργοσύνολο αυτό, κατασκευάζεται από την ΕΑΒ, που είναι μοναδικός υποκατασκευαστής και τροφοδοτεί ολόκληρη την τελική γραμμή παραγωγής του αεροσκάφους στις εγκαταστάσεις της Lockheed στο Greenville, στη Νότια Καρολίνα των HΠΑ.

Η ΕΑΒ τονίζει ότι το συγκεκριμένο εργοσύνολο συνιστά το μεγαλύτερο εργοσύνολο της ατράκτου του μαχητικού αεροσκάφους, αλλά και ένα από τα πλέον πολύπλοκα της δομής του, σε ό,τι αφορά τις τάσεις που δέχεται. Και αυτό διότι φιλοξενεί το κύριο μέρος του κινητήρα, αλλά και το σύστημα αεροδυναμικής πέδησης.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock