Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Εγκύκλιος Γεροβασίλη: Προσωρινή διακοπή λειτουργίας «Διαύγεια» -Που θα αναρτώνται οι «πράξεις»

Εγκύκλιος Γεροβασίλη: Προσωρινή διακοπή λειτουργίας «Διαύγεια» -Που θα αναρτώνται οι «πράξεις»

Με εγκύκλιο της, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, δίνει διευκρινήσεις για την ανάρτηση των πράξεων κατά την προσωρινή διακοπή λειτουργίας του προγράμματος «Διαύγεια».

Ειδικότερα στην εγκύκλιο, αναφέρεται:

«Με ανακοίνωση της υπηρεσίας μας, η οποία αναρτήθηκε στις 27 Οκτωβρίου του 2017 στο Πρόγραμμα ‘‘Διαύγεια’’ (https://diavgeia.gov.gr/blog/?p=213) καθώς και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου μας (http://www.minadmin.gov.gr/?p=25429), ενημερώσαμε για την διακοπή λειτουργίας του Προγράμματος μεταξύ της 3ης και της 7ης Νοεμβρίου 2017, λόγω αναβάθμισης των υποδομών του συστήματος.

Επιπρόσθετα τονίσαμε την ανάγκη οι Δημόσιες Υπηρεσίες να προγραμματίσουν τις εργασίες τους ανάλογα, λαμβάνοντας υπόψη την επικείμενη διακοπή.

Σε συνέχεια των ανωτέρω και σε απάντηση περιορισμένου αριθμού ερωτημάτων που έλαβε η υπηρεσία μας διευκρινίζουμε ότι πράξεις οι οποίες τυχόν εκδοθούν κατά το διάστημα στο οποίο το σύστημα δεν βρίσκεται σε λειτουργία αναρτώνται στο Πρόγραμμα ‘‘Διαύγεια’’ αμέσως μετά την επαναλειτουργία του συστήματος.

Η ανωτέρω καθυστέρηση στην ανάρτηση δεν παραβιάζει την υποχρέωση του άρθρου 3 του ν. 3861/2010 για αμελλητί ανάρτηση στο Διαδίκτυο, ούτε επηρεάζει την ισχύ ή εκτελεστότητα των πράξεων, καθώς, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν οφείλεται σε υπαίτια καθυστέρηση των οργάνων που τις εξέδωσαν.

Κατά συνέπεια, στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι επίμαχες πράξεις ισχύουν από την ημερομηνία της έκδοσής και όχι της ανάρτησής τους.

Παρακαλούμε για την άμεση κοινοποίηση της παρούσας στο σύνολο των εποπτευομένων υπηρεσιών/φορέων σας».

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

ΑΣΕΠ: Ερχεται νέα προκήρυξη για 220 θέσεις με διάρκεια συμβάσεων 6 ετών

Ετοιμη είναι όπως φαίνεται η νέα προκήρυξη του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για 220 προσλήψεις υπαλλήλων που θα τοποθέτηθούν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη