Κόσμος

ΕΕ – Ζοζέπ Μπορέλ: Να μπει τέλος στην «ατιμωρησία για εγκλήματα κατά δημοσιογράφων»

Την ανάγκη να μπει τέλος στην «ατιμωρησία για εγκλήματα κατά δημοσιογράφων» τόνισαν σε κοινή δήλωσή τους, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ και η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βιέρα Γιούροβα σημειώνοντας ότι «μια επίθεση εναντίον των μέσων ενημέρωσης είναι επίθεση στη δημοκρατία».

Στη δήλωσή τους ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για τον τερματισμό της ατιμωρησίας για εγκλήματα κατά δημοσιογράφων στις 2 Νοεμβρίου, οι κ. Μπορέλ και Γιούροβα ανέφεραν ότι «πριν από λίγες εβδομάδες, η Μαρία Ρέσα και ο Ντμίτρι Μουράτοφ έλαβαν το Νομπέλ Ειρήνης 2021 ως αναγνώριση των προσπαθειών τους να διαφυλάξουν την ελευθερία της έκφρασης. Με τα ρεπορτάζ τους, έχουν αποκαλύψει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας, θέτοντας έτσι τη ζωή τους σε κίνδυνο».

Σημείωσαν επίσης ότι, «οι φωνές πολλών ανεξάρτητων δημοσιογράφων συνεχίζουν να φιμώνονται σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ. Αντιμετωπίζουν έναν αυξανόμενο αριθμό απειλών και επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων των δολοφονιών στις πιο τραγικές περιπτώσεις».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock