ΕΕ και Μπάιντεν «κλείνουν» τη μακρά διαμάχη για τις επιδοτήσεις σε Airbus-Boeing


Το κεφάλαιο της μακράς διαμάχης ως προς αθέμιτες κρατικές επιδοτήσεις στις αεροπορικές εταιρίες Airbus και Boeing «κλείνουν» Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένες Πολιτείες με συμφωνία κατά την «επίσημη πρώτη» του Τζο Μπάιντεν με τους «27» στις Βρυξέλλες, που έρχεται να σηματοδοτήσει νέα εποχή στην ευρω-ατλαντική συνεργασία, μακριά από την ταραγμένη τετραετία επί διακυβέρνησης Τραμπ.

«Η σύνοδος ξεκίνησε με μια σημαντική εξέλιξη για τα αεροσκάφη […] Αποφασίσαμε από κοινού να επιλύσουμε αυτή την διαμάχη. Σήμερα τηρήσαμε την υπόσχεσή μας» δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επιβεβαιώνοντας τη συμφωνία που επισφραγίστηκε στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ.

Οι δύο πλευρές δέχθηκαν να αναστείλουν για πέντε χρόνια τους τιμωρητικούς δασμούς που είχαν επιβάλει εκατέρωθεν στο πλαίσιο της διαμάχης για τις κρατικές ενισχύσεις -προς την Boeing στις ΗΠΑ και την Airbus στην ΕΕ-, με τη συμφωνία να υποδεικνύει την πρόθεση Μπάιντεν να αποκαταστήσει τους διατλαντικούς δεσμούς και τις παραδοσιακές συμμαχίες των ΗΠΑ κατά την ευρωπαϊκή περιοδεία του.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση