Επικαιρότητα

Πάτρα: Ισόβια στον ληστή που σκότωσε ιδιοκτήτη βενζινάδικου

Την ποινή των ισοβίων δεσμών και 19 χρόνια κάθειρξης επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών στον 36χρονο ληστή που σκότωσε τον 63χρονο ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Κάτω Παναγία Κυλλήνης, πριν από σχεδόν έντεκα χρόνια.

Παράλληλα το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον βασικό κατηγορούμενο για μια σειρά κακουργηματικών πράξεων, όπως την απόπειρα ληστείας σε βάρος του θύματος, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας που είχε τελεστεί στις 25 Φεβρουαρίου 2013 στη Γαστούνη σε βάρος του 26χρονου τότε υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων, όπου οι δράστες είχαν πυροβολήσει δύο φορές με ανθρωποκτόνο πρόθεση, καθώς για για οπλοκατοχή.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Tempo 24, σε ότι αφορά τις ποινές σε βάρος του 36χρονου αλλοδαπού, αλβανικής υπηκοότητας, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών αποφάσισε ισόβια για την ανθρωποκτονία του 63χρονου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων δώδεκα έτη, για την απόπειρα ληστείας σε βάρος του ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων, δέκα έτη και πέντε έτη για την οπλοκατοχή.

Οι δικαστές του Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών απέρριψαν τα δύο ελαφρυντικά που αιτήθηκε η υπεράσπιση του κατηγορούμενου, για τον πρότερο έντιμο βίο και τη μετέπειτα καλή συμπεριφορά.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο 36χρονος αρνήθηκε την ανθρωποκτονία σε βάρος του ιδιοκτήτη του βενζινάδικου, αλλά και τις υπόλοιπες κατηγορίες, όπως και την οποιαδήποτε ανάμειξή του στα περιστατικά.

Η σύλληψη του 36χρονου πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2023 στη Σερβία, βάσει Διεθνούς Εντάλματος Σύλληψης που είχαν εκδώσει σε βάρος του οι δικαστικές αρχές της Ελλάδας και έτσι οι σερβικές αρχές αποφάσισαν τον περασμένο Ιανουάριο την έκδοσή του στη χώρα μας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock