888 Εθελοντές σώζουν εγκλωβισμένα πουλιά στην παγωμένη λίμνη της Καστοριάς | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Εθελοντές σώζουν εγκλωβισμένα πουλιά στην παγωμένη λίμνη της Καστοριάς

Εθελοντές σώζουν εγκλωβισμένα πουλιά στην παγωμένη λίμνη της Καστοριάς

Η ονειρική εικόνα των λευκών τοπίων και των παγωμένων σκηνικών, που δημιούργησε στη χώρα μας- και όχι μόνο- η κακοκαιρία και ο χιονιάς των τελευταίων ημερών έχει και τις αρνητικές πτυχές της.

Στη λίμνη της Καστοριάς, που πάγωσε από το δριμύ ψύχος, πουλιά εγκλωβίστηκαν στα νερά που πάγωσαν.

Εθελοντές σώζουν εγκλωβισμένα πουλιά στην παγωμένη λίμνη της Καστοριάς «Ήδη έχουμε σώσει 17 μεγάλα πουλιά, όπως κύκνους, πελεκάνους και ερωδιούς, που κάθονται μέσα στο νερό τη νύχτα, αλλά όταν αυτό παγώνει, τα πόδια τους εγκλωβίζονται και δεν μπορούν να κινηθούν» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από την Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος.

Επίσης, και άλλα υδρόβια πουλιά αντιμετωπίζουν προβλήματα στην λίμνη Καστοριάς όπου ξεχειμωνιάζουν, καθώς τα υγρά τους πόδια «κολλάνε» πάνω στον πάγο και κινδυνεύουν από ασιτία ή ακόμη και από σαρκοφάγα ζώα που ψάχνουν τροφή, καθώς πρόσφατα εθεάθη να τριγυρνάει πάνω στην λίμνη ένας λύκος.Εθελοντές σώζουν εγκλωβισμένα πουλιά στην παγωμένη λίμνη της Καστοριάς

«Έχουμε σώσει πολλές φαλαρίδες, νερόκοτες και πάπιες που ήταν υποσιτισμένες ενώ κάποια πουλιά που είναι εμφανώς εξαντλημένα, τα κρατάμε μερικές μέρες στον σταθμό περίθαλψης» λέει ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος είναι αποκαλυπτικός για τον τρόπο με τον οποίο οι εθελοντές προσεγγίζουν τα φτερωτά πλάσματα πάνω στην λίμνη. «Αν είναι κοντά στην ακτή, είναι σχετικά εύκολο αν και πάλι παραμένει επικίνδυνο. Αν είναι πιο μέσα στη λίμνη, χρησιμοποιούμε φουσκωτά στρώματα… θαλάσσης για να προστατευθούμε σε περίπτωση που σπάσει ο πάγος και βρεθούμε στο νερό».

Εθελοντές σώζουν εγκλωβισμένα πουλιά στην παγωμένη λίμνη της Καστοριάς

(Πηγή φωτογραφιών: ΑΜΠΕ/ Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς)

newsbeast.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Δείτε επίσης

«ΈΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΛΕΦΤΑ» ΌΛΗ Η ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ”ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ”: ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ”ΤΣΕΠΩΣΑΝ” ΤΑ 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Τη λίστα …