Εθνική Ασφαλιστική: Στην Κομισιόν οι αποφάσεις για την πώληση μέσω του Χρηματιστηρίου

Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αναμένεται να απευθυνθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού (DG COMP) προκειμένου να ζητήσει πρόσθετο χρόνο για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η παράταση των προθεσμιών κρίνεται μονόδρομος, ώστε να υπάρξει ο χρόνος για να αναζητηθεί η καλύτερη λύση για την πορεία της Εθνικής Ασφαλιστικής που έχει τεράστια σημασία για την εθνική οικονομία, καθώς και τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου. Ουσιαστικά η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αναγνωρίζει πως η επιλογή πώλησης της εταιρείας σε αυτές τις συνθήκες, με χαμηλό τίμημα και σε ένα φερόμενο υποψήφιο, την CVC, η οποία κατέχει δεσπόζουσα θέση στον τομέα της ιδιωτικής υγείας, είναι προβληματική.

Το σενάριο εισαγωγής της Εθνικής Ασφαλιστικής στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι το επικρατέστερο, καθώς οι συζητήσεις της Εθνικής Τράπεζας με το fund CVC δεν σημειώνουν πρόοδο. Το fund είχε αρχικά κινηθεί στη βάση μιας προσφοράς 450 εκατ. ευρώ για το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής, ωστόσο στη συνέχεια επανήλθε με μια «δομημένη» προσφορά που περιορίζει το σχετικό τίμημα.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση