ΕΙΤΟ: Στα 5,55 δισ. ευρώ η αγορά τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών το 2020

Με αρνητικό πρόσημο 4,4% πρόκειται να κλείσει η ελληνική αγορά τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών το 2020, σύμφωνα τουλάχιστον με τις εκτιμήσεις του European IT Observatory (EITO) που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ). Η εκτίμηση του ΕΙΤΟ για το 2021 είναι ότι θα υπάρξει σταθεροποίηση.

Σύμφωνα με τον ΕΙΤΟ, τα αρνητικά πρόσημα αποτελούν τον κανόνα για τον κλάδο ΤΠΕ στη Δυτική Ευρώπη, με την Ελλάδα να μην αποτελεί εξαίρεση. Από την άλλη πλευρά, η χώρα μας εμφανίζει καλύτερη επίδοση σε σύγκριση με άλλες αγορές της νοτίου Ευρώπης, όπως για παράδειγμα αυτή της Ιταλίας, που θα υποχωρήσει κατά 5,2% το 2020 και της Ισπανίας, που αναμένει πτώση της τάξης του 5,5%.

Συγκεκριμένα, το 2020, η αξία της εγχώριας αγοράς ΤΠΕ θα υποχωρήσει στα 5,550 δισ. ευρώ, ενώ το 2021 θα κινηθεί στα επίπεδα των 5,548 δισ. ευρώ. Η πανδημία του νέου κορωνοϊού πλήττει τόσο τα νοικοκυριά, όσο και τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα, ενώ η οικονομική αβεβαιότητα, που προκαλεί η υγειονομική κρίση, συμπιέζει τις αγορές των φυσικών προσώπων και τις επενδύσεις των εταιρειών.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση