Κόσμος

Ο «βιαστής του Facebook» συνελήφθη στην Τανζανία – Είχε σκηνοθετήσει το θάνατό του

Ο Τάμπο Μπέστερ ήταν ελεύθερος για ένα χρόνο αφού θεωρήθηκε ότι αυτοπυρπολήθηκε μέσα στο κελί της φυλακής.

Ωστόσο, οι Αρχές εξαπέλυσαν τον περασμένο μήνα ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, αφού νεότερη έρευνα αποκάλυψε ότι η σορός στο κελί της φυλακής, δεν ήταν στην πραγματικότητα δική του.

Ο Μπέστερ συνελήφθη την Παρασκευή με την κοπέλα του και έναν τρίτο ύποπτο και θα εκδοθεί στη Νότια Αφρική.

Η αστυνομία είπε ότι πιθανότατα σκόπευε μαζί με τους συνεργούς του να διαφύγουν στη γειτονική Κένυα.

Ο Μπέστερ είναι γνωστός ως ο «βιαστής του Facebook» επειδή χρησιμοποίησε τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης για να δελεάσει τα θύματά του.

Καταδικάστηκε το 2012 για τον βιασμό και τη δολοφονία της φίλης του μοντέλου Nomfundo Tyhulu. Ένα χρόνο νωρίτερα, είχε κριθεί ένοχος για βιασμό και ληστεία δύο άλλων γυναικών.

Τον Μάιο, αναφέρθηκε ότι βρέθηκε νεκρός στο κελί του μετά από φωτιά που όπως φάνηκε αρχικά, έβαλε στον εαυτό του στο σωφρονιστικό κέντρο Mangaung στην πόλη Bloemfontein.

Ωστόσο, τα τοπικά μέσα άρχισαν να εγείρουν αμφιβολίες για τον θάνατο του Μπέστερ στα τέλη του περασμένου έτους.

Τον Μάρτιο, η αστυνομία άνοιξε μια νέα έρευνα για τη δολοφονία, αφού περαιτέρω εξετάσεις αποκάλυψαν ότι ο νεκρός, δεν ήταν ο Μπάστερ αφού είχε πεθάνει από θανάσιμο χτύπημα που δέχθηκε με αμβλύ όργανο στο κεφάλι.

Οι υπάλληλοι βρετανικής εταιρείας ασφαλείας G4S, η οποία είχε αναλάβει την φρούρηση της φυλακής όπου κρατούνταν, κατηγορήθηκαν ότι τον βοήθησαν να διαφύγει και μάλιστα τρεις εργαζόμενοι στην εταιρεία, απολύθηκαν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Τον περασμένο χρόνο υπήρχαν μάρτυρες που είπαν πως είχαν δει τον Μπέστερ. Ένας μάλιστα είπε ότι τον είδε να ψωνίζει σε παντοπωλείο σε ένα πλούσιο προάστιο του Γιοχάνεσμπουργκ και ότι ζούσε σε μια νοικιασμένη έπαυλη εκεί.

Η απόδραση του Μπέστερ προκάλεσε οργή στη Νότια Αφρική, η οποία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά σεξουαλικών επιθέσεων στον κόσμο.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock