ΕνημέρωσηΟικονομία

Παράταση έως 31/12/2022 του συντελεστή ΦΠΑ 6% σε μάσκες και μέσα ατομικής προστασίας

Μέχρι το τέλος του έτους θα διατηρηθεί ο υπερμειωμένος ΦΠΑ 6% σε κρίσιμα αγαθά όπως όπως μάσκες προστασίας, γάντια, αντισηπτικά, διαλύματα απολύμανσης, αντισηπτικά μαντηλάκια.

Για ακόμα ένα εξάμηνο θα ισχύει ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 6% σε μάσκες, γάντια, αντισηπτικά φίλτρα και γραμμές αιμοκάθαρσης και αιμοδιήθησης καθώς σε τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών προβλέπεται η παράταση της ισχύος έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6%:

  1. Αγαθών που αφορούν στη δημόσια υγεία. Σε αυτά περιλαμβάνονται μάσκες προστασίας και γάντια, αντισηπτικά, διαλύματα για την απολύμανση χώρων, αντισηπτικά μαντηλάκια, καθώς και απολυμαντικά προϊόντα και άλλα είδη που χρησιμοποιούνται για αντισηπτικούς ή απολυμαντικούς σκοπούς.
  2. Ορισμένων ιατρικών υλικών αναγκαίων για τη διενέργεια αιμοκάθαρσης, όπως φίλτρα και γραμμές αιμοκάθαρσης και αιμοδιήθησης.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock