Κόσμος

Εκλογές Ρωσία – Κρεμλίνο: Διαφανείς οι βουλευτικές εκλογές – «Κλίμα εκφοβισμού» καταγγέλλει η ΕΕ

Την ενισχυμένη πλειοψηφία που είναι απαραίτητη για να τροποποιεί το Σύνταγμα χωρίς να χρειάζεται στήριξη από άλλους σχηματισμούς, διατήρησε το κυβερνών κόμμα, κερδίζοντας πάνω από τα δύο τρίτα των βουλευτικών εδρών στις ρωσικές εκλογές. Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως ο Πούτιν εκτίμησε θετικά τις διεξαχθείσες βουλευτικές εκλογές, θεωρώντας ότι υπήρξαν διαφανείς, ανταγωνιστικές και ακέραιες. Από την πλευρά της, η ΕΕ κατήγγειλε την απουσία διεθνών παρατηρητών, αλλά και το «κλίμα εκφοβισμού».

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, «για τον Ρώσο πρόεδρο, αναμφίβολα, το κύριο ήταν και παραμένει η ανταγωνιστικότητα, η διαφάνεια και η ακεραιότητα των εκλογών που διεξήχθησαν. Σ’ αυτό το πλαίσιο φυσικά, αξιολογούμε ιδιαίτερα θετικά την διεξαχθείσα εκλογική διαδικασία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ερωτηθείς να σχολιπάσει τα αποτελέσματα άλλων κομμάτων ο Πεσκόφ είπε: «Πράγματι, το κομμουνιστικό κόμμα βελτίωσε το ποσοστό του. Υπάρχουν νέα κόμματα, τα οποία επίσης πήγαν αρκετά καλά».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock