888 ΕΚΠΑ: Έναρξη 2ου κύκλου του προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΕΚΠΑ: Έναρξη 2ου κύκλου του προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

ΕΚΠΑ: Έναρξη 2ου κύκλου του προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Την έναρξη του δεύτερου κύκλου του προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στις Βασικές Έννοιες της Κανονιστικής Συμμόρφωσης, στις 2 Οκτωβρίου 2017, ανακοίνωσε το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών (ΕΠΕΦΑ) του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Το Πρόγραμμα παρέχει μια βασική προσέγγιση στην έννοια και στις κύριες θεματικές της Kανονιστικής Συμμόρφωσης και απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μία καλή βάση εκπαίδευσης και κατανόησης του αντικειμένου. Ειδικότερα, προσφέρει στον εκπαιδευόμενο τη δυνατότητα να κατανοήσει το βασικό ρόλο της Κανονιστικής Συμμόρφωσης σε ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, τους κινδύνους και τις επιπτώσεις από τη μη συμμόρφωση, και μεταδίδει βασικά εργαλεία για την ορθότερη οργάνωση της Μονάδας Κανονιστικής Συμμόρφωσης σε μια εταιρεία.

Επίσης, στο Πρόγραμμα παρουσιάζονται οι κύριοι άξονες της Κανονιστικής Συμμόρφωσης: τα βασικά θέματα Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων των Διεθνών Εμπάργκο και Περιοριστικών Μέτρων, καθώς και θέματα Επιχειρηματικής Ηθικής και Προστασίας Καταναλωτή και Επενδυτή.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, η εν λόγω γνώση θεωρείται αναγκαία προκειμένου οι επιχειρήσεις να είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις που έχει προκαλέσει η πολυπλοκότητα των αγορών, να αντιμετωπίζουν τους επιχειρηματικούς κινδύνους και να εξασφαλίζουν βιώσιμη λειτουργία.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του Προγράμματος γίνονται σε συνεργασία με εξειδικευμένα στελέχη στην Κανονιστική Συμμόρφωση με πολύχρονη εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο και στην προσφορά εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Το Πρόγραμμα έχει δομηθεί σε πέντε εκπαιδευτικές ενότητες και διαρκεί τρεις εβδομάδες. Κάθε ενότητα περιλαμβάνει εφαρμοσμένη ανάλυση και μελέτες περιπτώσεων και συνοδεύεται από προτεινόμενο σχέδιο μελέτης.

Οι συμμετέχοντες εξετάζονται στη διδακτέα ύλη, μέσω ενός διαγωνίσματος που τους ανατίθενται ηλεκτρονικά και έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν καθημερινά με τους εισηγητές, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική πλατφόρμα επικοινωνίας (forum). Με την επιτυχή περάτωση του Προγράμματος ο σπουδαστής αποκτά Πιστοποιητικό για τις Βασικές Έννοιες της Κανονιστικής Συμμόρφωσης.

Η υποβολή των αιτήσεων ολοκληρώνεται την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.compliance.econ.uoa.gr/.

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

ΟΑΕΔ -Νέα Κοινωφελής: Η Πρόσκληση, οι 36.500 θέσεις, οι ειδικότητες & τα προσόντα (πίνακες)

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Την Δημόσια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *