ΕΚΤΑΚΤΟ! ΠΑΣΧΑ ΤΕΛΟΣ: ΕΚΟΨΑΝ ΤΟΝ… ΒΗΧΑ ΟΙ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΙ – ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΞΕΣΚΑΣΕΙ, ΟΡΓΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


Δυστυχώς η πρόβλεψη του ΜΑΚΕΛΕΙΟ, την οποία δημοσιοποιήσαμε χθες φαίνεται ότι θα επαληθευτεί.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου φαίνεται ότι έγινε για να δώσει ένα καλό άλλοθι στην Κυβέρνηση και στην Επιτροπή Ειδικών ώστε να μας κλειδώσουν για τα καλά τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο.

Λίγες ώρες πριν ανοίξει το λιανεμπόριο, ήδη ακούγονται οι πρώτες φωνές που θέλουν τους Έλληνες να κλειδαμπαρώνονται το Πάσχα αφού τα κρούσματα, λένε, θα είναι πάρα πολλά. Προφανώς έχουν και μαντικές ικανότητες οι λοιμωξιολόγοι.

Αυτά σκεφτήκαμε μόλις διαβάσαμε τις δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου. Σχετικά με την απόφαση για επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, τόνισε ότι «από τους 32 οι 31 είπαμε την Τετάρτη ότι το λιανεμπόριο είναι η λιγότερο επικινδυνη λειτουργία και θα μπορούσε να ξεκινήσει υπό τρεις όρους, rapid test μία φορά την εβδομάδα για όσους εργάζονται, να μη δούμε κοσμοσυρροές στους εμπορικούς δρόμους και να μη δούμε συνωστισμούς μέσα στα καταστήματα», τόνισε ωστόσο ότι η επιτροπή δεν αποφάσισε την ημερομηνία ανοίγματος των καταστημάτων και ότι αυτό ήταν μια απόφαση που ελήφθη από την κυβέρνηση.

«Μας προβληματίζει πολύ πως θα εξελιχθεί αυτή η εβδομάδα. Το λιανεμπόριο πρέπει να έχει προτεραιότητα, είναι το λιγότερο επιβλαβές από όλα τα υπόλοιπα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε σχετικά με την απόφαση να μην ανοίξουν τα μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη:«Στη Θεσσαλονίκη τις τρεις τελευταίες ημέρες βλέπουμε μία κατακόρυφη αύξηση της πίεσης στο ΕΣΥ. Είχαμε διαφορετικό χρονικό διάστημα απόδοσης των μέτρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη  γι αυτό χρειάστηκε να αναθεωρηθεί, με όλα τα κακά επακόλουθα που έχει, αυτή η απόφαση».

Και πρόσθεσε: «Εμείς έχουμε ένα και μοναδικό κριτήριο, τι σταματά την εξάπλωση της πανδημίας. Ως γιατροί, λαμβάνουμε όλα τα υπόλοιπα υπόψιν μας, απαντούμε σε αυτό το ερώτημα. Η κυβέρνηση μπορεί να τροποποιήσει τα μέτρα, να δεχθεί ή να μη δεχθεί τα μέτρα».

«Οι προβλέψεις για το Πάσχα αναθεωρούνται προς το χειρότερο και προς μεγάλη μας λύπη», σημείωσε επίσης ο κ. Εξαδάκτυλος.

«Θα μπορούσαν οι αποφάσεις να είναι πιο έγκαιρες και πιο αυστηρές σε όλες τις χρονικές στιγμές έτσι ώστε οι αποδόσεις των μέτρων να είναι ταχύτερες, να γίνουν πιο καλά αντιληπτές στους συνανθρώπους μας και να έχουμε ενδιάμεσα διαστήματα τα οποία θα επέτρεπαν μία κανονική λειτουργία. Εάν οι αποφάσεις λαμβάνονταν λίγο νωρίτερα και με πιο συνολικό τρόπο τότε θα είχαμε μικρότερα διαστήματα για να δούμε αποτελέσματα» κατέληξε.

πηγηloading…

loading…

realhosting
loading...

Απάντηση