ΕνημέρωσηΤεχνολογία

«Εκτοξεύτηκε» η ζήτηση για γραμμές οπτικών ινών μέχρι το σπίτι το 2021

Με τη ζήτηση για συνδέσεις οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (fiber to the home – FTTH) να «εκτοξεύεται» κλείνει το 2021 καθώς ο συνδυασμός της ενίσχυσης των διαθέσιμων γραμμών για αναβάθμιση με τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει λόγω της COVID-19 και της τηλεργασίας να παίζουν καταλυτικό ρόλο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2021 ο αριθμός των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που αξιοποίησαν την επιδότηση των 360 ευρώ που προσφέρεται μέσω της δράσης Super Fast Broadband (SFBB) άγγιξε τις 64.000 όταν το αντίστοιχο νούμερο το 2020, σύμφωνα με στοιχεία από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) ήταν κοντά στις 18.000, ενώ το 2019 ήταν λίγο πάνω από 3.500 και το 2018 δεν είχαν ξεπεράσει τα 200. Συνολικά, μέχρι τώρα τα κουπόνια που έχουν δοθεί μέσω της δράσης SFBB ξεπερνούν τις 85.500.

Όπως εκτιμά στο CNN Greece ο Αθανάσιος Στάβερης – Πολυκαλάς, γενικός γραμματέας τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων, η αύξηση της ζήτησης προέρχεται από την διεύρυνση των αναγκών των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που έφεραν τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock