ΕΚΤΟΣ “ΕΛΕΓΧΟΥ” Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!!! ΣΚΛΗΡΟ LOCKDOWN ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ;;; “ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ” – ΟΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ [ΒΙΝΤΕΟ]

«Τα νέα μέτρα πάρθηκαν ακριβώς για να μπορέσουν να περιορίσουν πιθανή επιδείνωση», ανέφερε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής των ειδικών του Υπουργείου Υγείας Αθανάσιος Τσακρής, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Ο κ. Τσακρής, πρόσθεσε πως απόφαση για άνοιγμα είναι πιο εύκολο να παρθεί για τα δημοτικά σχολεία. Αυτό που θέλουμε είναι να μην γυρίζουμε πίσω και για αυτό πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, επομένως ήταν προς την σωστή κατεύθυνση τα επιπλέον μέτρα που πάρθηκαν.

Σύμφωνα με όλα όσα είπε ο καθηγητής, η Κυβέρνηση με τα ξαφνικά νέα μέτρα ΙΣΩΣ να καταφέρει να ανοίξει τα σχολεία. Παλινωδίες του εσχάτου βαθμού. Και συνεχίζει:

«Όσο το δυνατόν να αποτρέψουμε τα πισωγυρίσματα, βέβαια τίποτα δεν είναι προβλέψιμο σε αυτή την πανδημία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής. Ο πρωθυπουργός πήρε την απόφαση για επιπλέον μέτρα όσον αφορά το Lockdown και την Δευτέρα θα συζητηθεί και στην επιτροπή το ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων, είπε μεταξύ άλλων.

«Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε άνοιγμα» επισήμανε προσθέτοντας πως η λογική είναι τα νέα μέτρα να διευκολύνουν αφομοιώνοντας την χαλάρωση των προηγούμενων ημερών.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, περιμένουμε μέχρι τη Δευτέρα τουλάχιστον για να έχουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν να κάνουν με τα Χριστούγεννα και που σίγουρα θα δείξουν την τροπή της κατάστασης. Όπως ξέρουμε αυτή τη στιγμή η επιδημία στη χώρα μας έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με τον Νοέμβριο που είχαμε το «πικ» της επιδημίας εντούτοις υπάρχουν ενδείξεις για μικρές ενδείξεις για πιθανές αναζωπυρώσεις, ανέφερε τονίζοντας πως χρειάζεται προσοχή.

«Καθώς προχωράμε προς το χειμώνα η μεταδοτικότητα του ιού θα είναι πιο εύκολη» υπογράμμισε. «Τίποτα δεν είναι απόλυτο. Σίγουρα θα γίνει μια πρώτη λεπτομερής εκτίμηση τη Δευτέρα» κατέληξε.

Εμείς να υπενθυμίσουμε ότι τα κρούσματα έχουν πέσει αισθητά και όπως έχουμε ξαναγράψει είναι κάτω από το όριο που είχε θέσει ο Πέτσας τον περασμένο Νοέμβριο για να ανοίξει η οικονομία.

 

πηγη

realhosting
loading...

Απάντηση