Τονίζει, επίσης, ότι το πιστοποιητικό θα είναι ενιαίο, για όλες της χώρες της ΕΕ, αλλά και ότι η ελληνική πρόταση έφτασε στις Βρυξέλλες εννέα μέρες πριν από την προγραμματισμένη ειδική Σύνοδο Κορυφής για τον κορωνοϊό, όπου και πρόκειται να συζητηθεί.
Η εφημερίδα επισημαίνει, εξάλλου, ότι η Ελλάδα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το θερινό τουρισμό κι έτσι έχει κάθε λόγο να επιθυμεί την επιτάχυνση των εξελίξεων.
PHOTO 1 / 2

Επισημαίνει, μάλιστα, τη συγκεκριμένη αποστροφή στην επιστολή του πρωθυπουργού προς την πρόεδρο της Κομισιόν:
«Οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι κρίσιμοι για να διασφαλιστεί ο μαζικός εμβολιασμός των πολιτών της ΕΕ και ταυτόχρονα η μείωση του δείκτη των κρουσμάτων και με αυτόν τον τρόπο να τεθούν τα θεμέλια για την επιστροφή σε ένα κάποιο επίπεδο οικονομικής και κοινωνικής κανονικότητας το 2021».
Σε κάθε περίπτωση, προσθέτει ότι οι εμβολιασμοί θα παραμείνουν εθελοντικοί και δεν θ’ αποτελούν προϋπόθεση για την πραγματοποίηση ενός ταξιδιού, αλλά το πιστοποιητικό θα το διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό -αν και αναφέρεται σε περιπτώσεις αεροπορικών εταιρειών που βάζουν ως προϋπόθεση για τα ταξίδια τους τον εμβολιασμό των επιβατών τους, όπως θα κάνει η αυστραλιανή Qantas για τις διηπειρωτικές της πτήσεις που θα ξεκινήσουν από την 1η Ιουλίου.