Ελευθερος χωρίς όρους ο Γιάννος Παπαντωνίου για την αγοραπωλησία της βίλας του στη Σύρο


Ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία του τη Δευτέρα στην αρμόδια ανακρίτρια ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος), η οποία αφορά στην υπόθεση της αγοραπωλησίας της βίλας του στη Σύρο, το 2016.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η πώληση της βίλας φέρεται ότι ήταν εικονική προκειμένου να «ξεπλυθεί» μαύρο χρήμα από τα εξοπλιστικά προγράμματα.
Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο Γιάννος Παπαντωνίου έκανε λόγο για πολιτικο-δικαστική κακοποίησή του και σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε και διένειμε στους δημοσιογράφους αναφέρει:

«Η δίωξη για την οποία απολογηθήκαμε σήμερα, χωρίς να επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος, είναι – όπως την έχει χαρακτηρίσει ο δικηγόρος μας κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος – “νομικά ανυπόστατη”. Εντάσσεται, όπως και η άλλη δίωξη σε βάρος μου – για τις φρεγάτες, στο σχέδιο πολιτικής και ηθικής εξόντωσης αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ που είχε τεθεί σε εφαρμογή από την απελθούσα κυβέρνηση, ώστε να διευκολυνθεί η εδραίωσή της στην εξουσία.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση