Επικαιρότητα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Υποστήριξη αστέγων στο κέντρο της Αθήνας λόγω ψύχους

Δράση ενεργητικής προσέγγισης αστέγων (streetwork) στο κέντρο της Αθήνας λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, διοργάνωσε, εκτάκτως την Κυριακή, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου Dr. Αντώνιου Αυγερινού.

Εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες, με διασωστικά και υποστηρικτικά οχήματα του Ε.Ε.Σ, βρέθηκαν σε κεντρικά σημεία της Αθήνας (Ομόνοια, Μοναστηράκι, Θησείο κ.α.) το πρωί της Κυριακής, προκειμένου να συνδράμουν τους αδύναμους συμπολίτες μας. Συνολικά διανεμήθηκαν πάνω από 200 δέματα που περιείχαν κουβέρτες, υπνόσακους, γάντια, σκούφους και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ προσφέρθηκαν ζεστά ροφήματα στους άστεγους συνανθρώπους μας, οι οποίοι δοκιμάζονται αυτές τις μέρες από τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν.

Παράλληλα, οι εθελοντές προσέφεραν Πρώτες Βοήθειες όπου παρουσιάστηκε ανάγκη, καθώς και αναλυτική ενημέρωση για τους θερμαινόμενους χώρους του Δήμου, ενόψει των ακραίων νυχτερινών θερμοκρασιών που αναμένονται. Συνολικά συμμετείχαν 30 εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες από τα Τμήματα του Ε.Ε.Σ. σε Αθήνα και Πειραιά.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock