ΕνημέρωσηΠολιτική

Ελληνικό «μπλόκο» στην τουρκική διείσδυση στα Βαλκάνια – Η νέα προσθήκη στη διπλωματική εργαλειοθήκη

Η Αθήνα ανοίγει ακόμη έναν κύκλο διπλωματικού ντεμαράζ για να προσθέσει κι άλλες ψηφίδες στο μωσαϊκό των αντίβαρων έναντι της τουρκικής επιθετικότητας, αλλά και των αντίμετρων ανακοπής της διείσδυσης της Άγκυρας στα Βαλκάνια.

Ταυτόχρονη επιδίωξη είναι να διευρυνθεί η εμβέλεια εκπομπής του σήματος υπενθύμισης, για τον ηγετικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα, αλλά και του μοντέλου συνεργασίας που προωθεί από τα βορειότερα έως τα νοτιότερα μήκη και πλάτη της περιφέρειας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση θα επιστρατευτεί κάθε μέσο για τη διπλωματική εργαλειοθήκη και έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέτει από σήμερα ένα νέο μοντέλο λειτουργίας, ενεργοποιώντας την απευθείας επικοινωνία των πρέσβεων της χώρας μαζί του. Οι συσκέψεις με τους επικεφαλής των διπλωματικών αντιπροσωπειών θα διεξάγονται με τακτική περιοδικότητα και όπως μετέδιδε προς το CNN Greece, κυβερνητικός αξιωματούχος στόχος είναι να αυξηθεί το επίπεδο συντονισμού.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger