Ελληνικό #metoο: Η ώρα των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή (liveblog)

Στη συζήτηση του Κανονισμού -σύμφωνα με το άρθρο 142Α- για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου και ειδικότερα για το πολιτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στον απόχο των αποκαλύψεων για τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο του Θεάτρου μιλά στις 10:00 το πρωί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή

Η συζήτηση πραγματοποιείται κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού και διεξάγεται με βάση το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, βάσει του οποίου, «για την έγκαιρη και υπεύθυνη πληροφόρηση και ενημέρωση της Βουλής η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού μπορεί, εκτός από τη “συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως” [..] να ζητήσει, οποτεδήποτε, να κάνει ανακοινώσεις ή δηλώσεις ενώπιόν της για οποιαδήποτε σοβαρή δημόσια υπόθεση».

Η κοινοβουλευτική διαδικασία

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, κατά την έναρξη της διαδικασίας τοποθετείται πρώτα ο πρωθυπουργός και εν συνεχεία οι αρχηγοί των κομμάτων διατυπώνουν τις απόψεις τους.

Ακολουθούν η απάντηση – δευτερολογία του πρωθυπουργού και αμέσως μετά οι δευτερολογίες των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών, ενώ η συνεδρίαση κλείνει με ολιγόλεπτη ομιλία (τριτολογία) του πρωθυπουργού.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό μέσα από το Liveblog του CNN Greece όλες τις εξελίξεις από τη συζήτηση στη Βουλή

Source link

realhosting
loading...

Leave a Reply