Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία γονέων και κηδεμόνων για τη συγχώνευση σχολείων

Διαμαρτυρία στον προαύλιο χώρο του 13ου Γυμνάσιου και του 17ου Λυκείου, πραγματοποίησαν σήμερα, Παρασκευή 1/12 μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του 13ου γυμνάσιου, του 17ου λυκείου, του 4ου γυμνασίου και το 4ου λυκείου, αντιδρώντας στην εισήγηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης για συγχώνευση των σχολικών μονάδων.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου γυμνασίου Μαρία Τιμήνη, πρόθεση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης είναι το 13ο γυμνάσιο να συγχωνευτεί με το 4ο γυμνάσιο και αντίστοιχα το 4ο Λύκειο να συγχωνευτεί με το 17ο Λύκειο.

«Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης υποστηρίζει πως τα σχολεία πρέπει να συγχωνευτούν γιατί δεν είναι βιώσιμα, όμως πρόκειται για μεγάλο λάθος καθώς το 13ο γυμνάσιο έχει 135 μαθητές και αντίστοιχα το 17ο λύκειο έχει 95 μαθητές. Η συγχώνευση θα δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση λόγω της αναγκαστικής μετακίνησης των μαθητών και της ανακατανομής που θα προκύψει στα νέα τμήματα, ενώ θα αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, με αποτέλεσμα να προκύψουν προβλήματα στη μαθησιακή διαδικασία και στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης» υποστήριξε η κ. Τιμήνη.

Οι σύλλογοι γονέων έχουν ήδη αποστείλει σχετικές επιστολές διαμαρτυρίας, στο υπουργείο Παιδείας, στους βουλευτές Θεσσαλονίκης, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στον δήμο Θεσσαλονίκης. Στον προαύλιο χώρο των σχολείων βρέθηκε και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, που ενημερώθηκε για το θέμα, ενώ ζήτησε να δει εκπροσώπους των συλλόγων γονέων των σχολείων στα μέσα του Ιανουαρίου.

Γονείς, κηδεμόνες και παιδιά, μετά την κινητοποίηση στο σχολείο μετέβησαν στη συνέχεια στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock