ΕνημέρωσηΟικονομία

ΕΛΠΕ: Καθαρά κέρδη 258 εκατ. ευρώ στο ενιάμηνο

Σημαντική αύξηση στα οικονονομικά αποτελέσματα τόσο του Γ’ τριμήνου όσο και του ενιαμήνου του 2021 ανακοίνωσαν τα Ελληνικά Πετρέλαια με την κερδοφορία να επανέρχεται στα προ κρίσης επίπεδα.

Συγκεκριμένα, για το Γ’ τρίμηνο, τα συγκρίσιμα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 125 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 90% σε σχέση με πέρυσι και 58% έναντι του προηγούμενου τριμήνου. Αντίστοιχα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 39 εκατ ευρώ ενώ για το ενιάμηνο τα δημοσιευμένα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 258 εκατ ευρώ., σημειώνοντας βελτίωση σε σχέση με πέρυσι άνω των 600 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, οι κύριοι παράγοντες διαμόρφωσης των αποτελεσμάτων ήταν σε μεγάλο βαθμό η ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαιοειδών σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιούμαστε και η ισχυροποίηση των διεθνών περιθωρίων διύλισης, μετά από πολλά τρίμηνα διακύμανσης σε ιστορικά χαμηλά. Αντίστοιχα, θετική επίπτωση είχαν οι πολύ καλές λειτουργικές επιδόσεις στα διυλιστήρια και στις εμπορικές εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και τα πρώτα αποτελέσματα από τα προγράμματα στρατηγικού μετασχηματισμού. Σημαντικό μέρος της λειτουργικής βελτίωσης αντισταθμίστηκε από την εκτίναξη στο κόστος ενέργειας και δικαιωμάτων CO2, που αποτελεί πλέον μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις για τις βιομηχανίες στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger