Εμβολιασμένοι θα αντικαθιστούν ανεμβολίαστους – Οι ποινές άρνησης του εμβολίου!


Μόνο για εμβολιασμένους οι κλειστοί χώροι – Θα μπαίνουν με σάρωση BARCODE!
Σαφή εκβιασμό ασκεί σε ανεμβολίαστους με τα μέτρα που ανακοίνωσε για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, την εστίαση και τη ψυχαγωγία την Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και εξειδίκευσαν, τρεις υπουργοί, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε:

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός όλων των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και δομές. Έως 16/8 θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση
Άδεια άνευ αποδοχών και διοικητικές κυρώσεις για όποιον αρνείται να εμβολιαστεί.
Υποχρεωτικός εμβολιασμός και όσων πολιτών μπαίνουν στις μονάδες φροντίδας.
Πρόστιμα: 50.000 ευρώ σε μονάδες που δεν εναρμονίζονται και σε περίπτωση υποτροπής 200.000 ευρώ.
Υποχρεωτικός επίσης ο εμβολιασμός σε όλες τις δομές υγείας. Έως την 1/09 όλο το προσωπικό θα πρέπει να έχει κάνει την πρώτη δόση.
Θα έρθει νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε οι δημόσιοι φορείς να προσλαμβάνουν άμεσα προσωπικό σε αναπλήρωση όσων δεν εμβολιάζονται: «Θα ληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία, έτσι ώστε οι δημόσιοι φορείς μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και δομών Υγείας να προσλαμβάνουν με ταχείς διαδικασίες προσωπικό ορισμένου χρόνου (προφανώς εμβολιασμένο) σε αναπλήρωση όσων δεν εμβολιάζονται», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός. ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
Δημιουργούνται τριμελείς επιτροπές από ιατρούς του ΕΣΥ και πανεπιστημιακούς, ανά υγειονομική περιφέρεια, που θα αξιολογούν αιτήματα εκ μέρους των υπόχρεων για απαλλαγή από τον εμβολιασμό για αποδεδειγμένους λόγους υγείας, κατόπιν ειδικής λίστας εξαιρέσεων που θα προσδιορίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών
Τι δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης:

Έως τις 31/8 θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πολίτες στους εσωτερικούς χώρους
Από τις 16/7 έως τις 31/8 οι κλειστοί χώροι εστίασης, ψυχαγωγίας θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους
Ό,τι είναι υπαίθριο μπορεί να έχει μεικτή λειτουργία, ότι είναι κλειστό είναι αμιγώς για εμβολιασμένους
Αθλητικοί αγώνες μόνο με αμιγή λειτουργία. Με 25.000 θεατές τα ανοικτά γήπεδα και 8.000 τα κλειστά.
Σε όλο τον Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να ζητούν από τους εργαζόμενους να λένε αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι και με ειδική σήμανση θα ενημερώνουν τους πολίτες για το μέγεθος του κινδύνου.
Οι στρατεύσιμοι και οι μόνιμοι στο στρατό που θα εμβολιάζονται εθελοντικά, θα λαμβάνουν 5 ημέρες άδεια
Στην πρώτη παράβαση ορίζεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και 7 ημέρες αναστολή λειτουργίας για κατάστημα κάτω των 200 τμ. Σε δεύτερη παράβαση επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή 15 ημερών. Σε τρίτη παράβαση αφαιρείται η άδεια λειτουργίας για 60 ημέρες
Μπορούν ακόμα και να επιβληθούν πρόστιμα ακόμα και με αποδεικτικό υλικό.
Πιερρακάκης – Παρουσίαση του «Covid Free App» – Έτσι θα μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι στους κλειστούς χώρους

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Πιερρακάκης, ανακοίνωσε την εφαρμογή CovidFree.gr η οποία επαληθεύει τόσο το ευρωπαϊκό όσο και το ελληνικό πιστοποιητικό Covid, τονίζοντας ότι δεν κρατάει τα προσωπικά δεδομένα.

Η εφαρμογή «Covid Free GR» είναι διαθέσιμη από σήμερα 13 Ιουλίου για κινητά τηλέφωνα και tablet με λογισμικό iOS ή Android. Υλοποιείται από την ΕΔΥΤΕ GRNET φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η «Covid Free GR» μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί λογισμικό iOS ή Android και να χρησιμοποιηθεί για την επαλήθευση των Ευρωπαϊκών Ψηφιακών Πιστοποιητικών COVID καθώς και των ελληνικών βεβαιώσεων του gov.gr. Διατίθεται δωρεάν μέσω του επίσημου λογαριασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας στο App Store και στο Google Play. Η εφαρμογή δείχνει μόνο το όνομα του κατόχου του πιστοποιητικού, ενώ δεν κρατάει και δεν αποθηκεύει προσωρινά ή μόνιμα προσωπικά δεδομένα ή ιστορικό επαληθεύσεων. Για τον έλεγχο και την επαλήθευση των Ευρωπαϊκών Ψηφιακών Πιστοποιητικών COVID δεν απαιτείται σύνδεση στο internet, ενώ για των ελληνικών βεβαιώσεων απαιτείται.

Υπάρχουν τρία επίπεδα επαλήθευσης:

Πράσινο – σημαίνει ότι ο κάτοχος του πιστοποιητικού έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει από COVID
Κίτρινο – σημαίνει ότι ο κάτοχος του πιστοποιητικού έχει αρνητικό τεστ (rapid ή PCR)
Κόκκινο – σημαίνει λάθος ή μη έγκυρο πιστοποιητικό

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ:

 

 

πηγη
loading…

loading…

loading…

realhosting
loading...

Απάντηση