Εμβολιασμός: Μία δόση μετά από νόσηση, η νέα σύσταση της Εθνικής Επιτροπής


Υπό το φως των ευρημάτων της πρώτης μελέτης που τεκμηριώνει την παραμονή εξουδετερωτικών αντισωμάτων του ιού SARS-CoV-2 έπειτα από φυσική λοίμωξη για έναν χρόνο και τη μείωση κατά 96% του κινδύνου επαναλοίμωξης, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών τροποποιεί την αρχική σύστασή της ως προς τον εμβολιασμό ατόμων που έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό, εισηγούμενη να γίνεται μία δόση εμβολίου, η οποία ενέχει το ρόλο επαναληπτικής δόσης.

«Η νέα σύσταση είναι μετά από φυσική νόσηση να γίνεται μία δόση εμβολίου, η οποία παίζει το ρόλο επαναληπτικής δόσης» δήλωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για την πορεία της εθνικής εμβολιαστικής εκστρατείας.

Εξηγώντας τους λόγους για την επικαιροποίηση της σύστασης της Επιτροπής Εμβολιασμών, η κ. Θεοδωρίδου παρέπεμψε στην προ ημερών προδημοσίευση πολυκεντρικής μελέτης από ερευνητικά κέντρα της Γαλλίας -υπό τον τίτλο «τα αντισώματα του SARS-CoV 2 παραμένουν μέχρι 13 μήνες και μειώνουν τον κίνδυνο επαναλοίμωξης».Source link

realhosting
loading...

Απάντηση