Εμβολιασμός: Πρωταγωνιστές οι νέοι για το τείχος ανοσίας – Νέα ραντεβού για την ομάδα 18-29 ετών


Στην αιχμή της προσπάθειας της χώρας να «χτίσει» το τείχος ανοσίας, που θα προστατέψει την κοινωνία, το εθνικό σύστημα υγείας και την οικονομία από ένα ενδεχόμενο «τέταρτο κύμα» πανδημίας το φθινόπωρο, βρίσκονται οι νέοι. Στο δρόμο που χάραξαν οι 40ρηδες και οι 30ρηδες, οι νέοι ηλικίας 18-29 έκαναν νέο «ρεκόρ», καθώς λίγες ώρες μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας για την δική τους ηλικιακή ομάδα σχεδόν εξάντλησαν κάθε διαθέσιμο ραντεβού εμβολιασμού.

Λόγω της μεγάλης αυτής ανταπόκρισης, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία των εμβολιασμών, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμα και νέα ραντεβού για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, καθώς εντός των επομένων 24ώρων αναμένονται και νέες παραλαβές εμβολίων της Johnson & Johnson.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα και ανάλογα με τις παραδόσεις των σκευασμάτων των άλλων εταιριών, η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει για τους νέους 18-29 για όλα τα διαθέσιμα εμβόλια. Για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα αυτό σημαίνει ότι σύντομα εκτός από Johnson & Johnson, θα είναι διαθέσιμα και τα mRNA εμβόλια, της Pfizer και της Moderna.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση