Εμβολιασμός: Υποχρεωτικότητα και κυρώσεις – Τι προβλέπει ο κυβερνητικός σχεδιασμός


«Ο εμβολιασμός είναι, τώρα, το “κατά κεφαλήν χρέος” της χώρας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα που απηύθυνε το απόγευμα, δίνοντας το στίγμα της προσπάθειας που πρέπει να καταβληθεί από όλους εν μέσω έξαρσης της πανδημίας εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ένα πακέτο μέτρων με στόχο την αύξηση των εμβολιασμών για τη δημιουργία του πολυπόθητου τείχους ανοσίας, το οποίο κινείται σε δύο άξονες: τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ευαίσθητων επαγγελματικών ομάδων και τα κίνητρα των εμβολιασμένων.

Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι «τον δρόμο δεν δείχνει ο πανικός, αλλά ο εμβολιασμός», ενώ επισήμανε ότι η χώρα δεν θα ξανακλείσει για τους ανεμβολίαστους.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι καθίσταται υποχρεωτικός ο άμεσος εμβολιασμός των εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ενώ όσοι δεν το πράξουν, θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 16η Αυγούστου και μετά. Επίσης, από την 1η Σεπτεμβρίου, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει και για τους υγειονομικούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση