Εμβολισμοί κορωνοϊός: Στον «αέρα» η δεύτερη δόση του εμβολίου σε ευρωπαϊκές χώρες

Οι ελλείψεις σε δόσεις εμβολίων κατά της COVID 19 έχει προκαλέσει ανησυχία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, με την Μεγάλη Βρετανία και τη Δανία να παίρνουν την απόφαση να καθυστερήσουν τη χορήγηση της δεύτερης δόσης στους πολίτες. Τις ίδιες σκέψεις κάνει και η Γερμανία, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο να βαδίσει στα χνάρια της Μ. Βρετανίας. Την ίδια ώρα, τόσο η Pfizer/Biontech, όσο και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων προειδοποιούν για μια τέτοια ενέργεια.

Η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας ανακοίνωσε την Κυριακή μια αμφιλεγόμενη απόφαση να καθυστερήσει τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου των Pfizer/Biontech στους πολίτες προκειμένου να χορηγηθεί η πρώτη δόση σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, οι Βρετανοί θα μπορούσαν να περιμένουν έως και 12 εβδομάδες για τη δεύτερη δόση.

Επιπλέον, η Βρετανία θα επιτρέπει να εμβολιάζονται κάποιοι, σε σπάνιες όμως περιπτώσεις, με δόσεις από διαφορετικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού, αν για παράδειγμα εξαντληθεί κάποιο από τα εμβόλια, παρά την έλλειψη αποδείξεων ως προς την ανοσοποίηση που προσφέρει ένας τέτοιος συνδυασμός.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση