Εμβόλιο ΑstraZeneca: Αρχίζουν την επαναχορήγησή του οι χώρες που το «πάγωσαν»

Να το χορηγούν και πάλι από σήμερα αρχίζουν η μία μετά την άλλη οι χώρες που είχαν αναστείλει τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca, αφού οι ευρωπαϊκές και βρετανικές ρυθμιστικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τα οφέλη υπερτερούν των όποιων κινδύνων ύστερα από αναφορές σπάνιων περιστατικών θρόμβων στο αίμα που οδήγησαν σε προσωρινή αναστολή προγραμμάτων ανοσοποίησης.

Το τέλος των αναστολών αυτών θα αποτελέσει δοκιμασία για την εμπιστοσύνη των πολιτών, τόσο στο ίδιο το εμβόλιο όσο και στις ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων, των οποίων τα συμπεράσματα βρίσκονται στο μικροσκόπιο, καθώς τα παραλλαγμένα στελέχη του ιού εξαπλώνονται και ο παγκόσμιος αριθμός των νεκρών –στα 2,7 εκατ. αυτή τη στιγμή– αυξάνεται.

Η Ινδονησία ακολούθησε το παράδειγμα της Γερμανίας, της Γαλλίας και άλλων χωρών στην εκ νέου χορήγηση των εμβολίων μετά την αναστολή των εμβολιασμών ύστερα από αναφορές για περίπου 30 περιστατικά σπάνιων θρόμβων αίματος στον εγκέφαλο μετά από εκατομμύρια εμβόλια που είχαν ως αποτέλεσμα επιστήμονες και κυβερνήσεις να προσπαθούν να εντοπίσουν εάν υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ τους.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση