Εμβόλιο κορωνοϊός: Ποιες ομάδες θα το κάνουν πρώτα – Αναλυτικά οι τρεις φάσεις εμβολιασμού

Το Εθνικό Σχέδιο για τον εμβολιασμό προβλέπει ότι θα εμβολιαστούν όλοι. Θα υπάρχουν, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του σε νοσηλευτικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας, αρκετά εμβόλια τα οποία, ωστόσο, θα φτάσουν στη χώρα σταδιακά.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει συνάψει συμφωνίες προαγοράς με τις εταιρείες-παραγωγούς των εμβολίων, τα οποία θα διανεμηθούν ταυτόχρονα και ισομερώς στην ΕΕ ανάλογα με τον πληθυσμό της κάθε χώρας. Έτσι, επιταχύνεται η διαδικασία προμήθειας των εμβολίων, επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων και αποτρέπεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των κρατών – μελών για την απόκτησή τους μέσω διμερών συμφωνιών. Η Ελλάδα δικαιούται και έχει εξασφαλίσει πρόσβαση σε επαρκή αριθμό εμβολίων -διαθέσιμων και μελλοντικών- για να υπερκαλύψει το σύνολο του πληθυσμού της. Θα πάρει κάτι παραπάνω από το 2% των εμβολίων που αγοράζει η Ευρώπη για κάθε παρτίδα εμβολίων.

Δεδομένου ότι οι παραδόσεις των εμβολίων θα γίνονται σταδιακά, κρίθηκε απαραίτητη η προτεραιοποίηση των εμβολιασμών σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση