Εμβόλιο κορωνοϊός – Ταραντίλης: Με ικανοποιητικό ρυθμό συνεχίζονται οι εμβολιασμοί

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, μιλώντας για τους εμβολιασμούς σημείωσε ότι «μέχρι στιγμής ο εμβολιασμός στη χώρα μας προχωράει με ικανοποιητικό ρυθμό, με μεθοδικότητα, ασφάλεια και διαφάνεια. Μέχρι χθες είχαν πραγματοποιηθεί 44620 εμβολιασμοί, δηλαδή το 0,42% του πληθυσμού, ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 0,31%.

«Βεβαίως, η ταχύτητα των εμβολιασμών εξαρτάται πρωτίστως από τις ποσότητες των εμβολίων που φτάνουν στη χώρα μας. Μέσα στον Ιανουάριο -με βάση τη συμφωνία που έχει συνάψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις εταιρείες Pfizer και Moderna και σύμφωνα με την προβλεπόμενη (κατ’ αναλογία του πληθυσμού) κατανομή- η Ελλάδα θα πάρει 424.624 δόσεις, δηλαδή 212.312 εμβόλια. Και οι ποσότητες αυτές θα αυξηθούν σημαντικά κατά το επόμενο διάστημα. Είναι, άλλωστε, καλά γνωστό ότι η Ελλάδα έχει κλειδώσει, στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, τις δόσεις που της αναλογούν και φτάνουν για τον εμβολιασμό περίπου 15 εκατομμυρίων πολιτών», πρόσθεσε.

«Ο στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι τον Ιούνιο να είμαστε σύμφωνα με το πλάνο και μέσα στο καλοκαίρι να πετύχουμε το πολυπόθητο 70%, έτσι ώστε να πετύχουμε την ανοσία», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση