Εμβόλιο AstraZeneca: Καθησυχαστικές απαντήσεις μετά το ντόμινο «παγώματος» από ευρωπαϊκές χώρες

Καθησυχαστικοί για τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca εμφανίστηκαν τόσο η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, όσο και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, οι οποίοι έδωσαν απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων και ανησυχιών που έχουν προκληθεί, έπειτα και από την απόφαση πολλών ευρωπαϊκών και μη χωρών, να αναστείλουν τους εμβολιασμούς με το εν λόγω εμβόλιο.

Ξεκινώντας την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, η κ. Θεοδωρίδου τόνισε ότι βασικό ενός εμβολίου είναι η ασφάλειά του. Ένα εμβόλιο μπορεί να παρουσιάσει ήπιες και αυτοπεριορισμένες ανεπιθύμητες ενέργειες και ενδεχομένως να παρουσιαστούν και σπάνιες παρενέργειες γι αυτό και υπάρχει συνεχής παρακολούθηση, είπε.

Η ίδια επιβεβαίωσε ότι ο εμβολιασμός στην Ελλάδα με το εμβόλιο της AstraZeneca συνεχίζεται «σταθερά και με εμπιστοσύνη» υπογραμμίζοντας ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδρίασε δύο φορές για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Στη σημερινή της συνεδρίαση ομόφωνα έκρινε πως δεν συντρέχει λόγος αναστολής των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca, προσέθεσε.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση