Ενίσχυση εμβολιασμών κατά μετάλλαξης Δέλτα – Ποια κίνητρα εξετάζει η κυβέρνηση


Εν μέσω της ανησυχίας που έχει αρχίσει να δημιουργείται για το ενδεχόμενο η μετάλλαξη Δέλτα να προκαλέσει νέα «έκρηξη» της πανδημίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, η κυβέρνηση διαμορφώνει στρατηγική για την αντιμετώπιση της κατάστασης σε δύο μέτωπα: αφενός μέσω ελέγχου και επιτήρησης τοπικών εξάρσεων -ήδη υπάρχει κινητοποίηση για την Κρήτη-, αφετέρου μέσω της ενίσχυσης των εμβολιασμών. Εκεί εντάσσεται και η επιλογή του πρωθυπουργού να αναφερθεί σήμερα εκ νέου στον σχεδιασμό για τα κίνητρα για εμβολιασμένους.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, ρωτήθηκε εαν θα δοθούν περαιτέρω διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους. «Λίγη υπομονή μέχρι την επόμενη εβδομάδα» απάντησε.

Ο πρωθυπουργός εξήγησε περαιτέρω το σκεπτικό για τα κίνητρα στους εμβολιασμένους: «Αφού φτάνουμε στο σημείο που όσοι είναι πρόθυμοι να εμβολιαστούν θα έχουν κάνει το εμβόλιο, πρέπει να προσεγγίσουμε συμπολίτες μας που δεν έχουν πάρει την απόφαση. Είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας». Έκανε, δε, αναφορά στην εμβολιαστική κάλυψη ειδικών ομάδων όπως των κατάκοιτων που θα εμβολιαστούν με μονοδοσικό εμβόλιο.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση