ΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΡΕΜΑΛΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ ΠΟΥ ΕΜΠΑΣΑΝ 500 ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ, ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΠΑΡΤΗ ΣΕ ΟΛΙΚΟ ΛΟΥΚΕΤΟ- ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ – ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΧΤΙΚΙΟΥ- ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ – ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ

Μια ολόκληρη κοινωνία σε περιπέτειες βάζει το ρεμάλι ξενοδόχος που αποφάσισε να διαθέσει το ξενοδοχείο του σε 500 λ@θρομενάστες με το απαραίτητο αντίτιμο. Η απόφαση αυτή θέτει σε αποκλεισμό τη Σπάρτη καθώς τα κρούσματα εκτοξεύθηκαν.

Έτσι, ο Νίκος Χαρδαλιάς “διέταξε” το αυστηρό lockdown στην ιστορική Σπάρτη, αλλά και στην Αργολίδα όπου επίσης έχουν ανέβει τα κρούσματα κορωνοϊού, το οποίο θα έχει ισχύ από αύριο ως και τις 18 Ιανουαρίου.

Να θυμήσουμε ότι ο “συναγερμός” σήμανε από το νοσοκομείο Σπάρτης καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν 25 νέα κρούσματα κορωνοϊού στο υγειονομικό προσωπικό αλλά και σε αυτό του ΕΚΑΒ, ενώ 21 νέα κρούσματα ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ και η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη δομή φιλοξενίας προσφύγων του ξενοδοχείου Sparta Inn.

Η σχετική ανακοίνωση:

“Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και στο Δήμο Σπάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, έχοντας υπόψη τα ευρήματα, την ηλικιακή διαστρωμάτωση των κατοίκων της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης, τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ και των δεδομένων της ιχνηλάτησης, καθώς και τη ραγδαία αύξηση στους επιδημιολογικούς δείκτες των τελευταίων επτά ημερών και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).

Επίσης προβλέπεται:

  • H λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • H λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Πελοποννήσου για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  • H επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Πελοποννήσου για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης.
  • H παραπομπή της αξιολόγησης της επιδημιολογικής κατάστασης της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας και η εξέταση των σχετικών δεικτών στην τακτική συνεδρίαση της την Παρασκευή 15/1.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από 14 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00 μέχρι 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00″.

πηγη

realhosting
loading...

Απάντηση