Επικαιρότητα

Ενενήντα επτά υδροσίφωνες και εννέα ανεμοστρόβιλοι καταγράφηκαν στην Ελλάδα το 2021

Στην Ελλάδα το 2021 καταγράφηκαν 97 υδροσίφωνες (σίφωνες θαλάσσης) και εννέα ανεμοστρόβιλοι (σίφωνες ξηράς), οι οποίοι προκάλεσαν υλικές ζημιές.

Οι περισσότεροι σίφωνες εμφανίστηκαν τον Οκτώβριο (24) και τον Ιανουάριο (23), αλλά οι πιο καταστροφικοί καταγράφηκαν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Οι περισσότεροι υδροσίφωνες παρατηρήθηκαν στα Δωδεκάνησα (21), στο Δυτικό Αιγαίο (15), στο Βόρειο Ιόνιο (13), στην Κρήτη (12), στο Κεντρικό Ιόνιο (8) και στο Θρακικό Πέλαγος (4).

Ο συνολικός αριθμός σιφώνων θαλάσσης και ξηράς πέρυσι βρίσκεται κοντά στον μέσο όρο της δεκαετίας 2010-2019, σύμφωνα με σχετική ανάλυση ερευνητών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Climatebook.gr. Το 2020 είχαν καταγραφεί 89 υδροσίφωνες και επτά ανεμοστρόβιλοι, το 2019, 92 και 17 αντίστοιχα, το 2018, 96 και 9, ενώ το 2017 132 και 14.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock