Ενημέρωση Δένδια σε Ευρωπαίους ΥΠΕΞ για το διπλωματικό μαραθώνιο σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη


Μαραθώνιο συναντήσεων με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών και τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό είχε σήμερα ο Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε μέσω τηλεδιάσκεψης τους Ευρωπαΐους ομολόγους του για την ελληνική ειρηνευτική διπλωματική πρωτοβουλία στη «φλεγόμενη» Μέση Ανατολή. Οι επαφές Δένδια συνεχίζονται στο Αμάν της Ιορδανίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε: «Συναντήθηκα σήμερα το πρωί στα Ιεροσόλυμα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, για να δηλώσω με τον πιο καθαρό τρόπο το ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ένα από τα πιο ιερά καθιδρύματα του Χριστιανισμού.

Αμέσως μετά συναντήθηκα με τον Ισραηλινό συνάδελφό μου, τον Gabi Ashkenazi, πήγα στη Ραμάλα, όπου συναντήθηκα με τον Παλαιστίνιο Πρωθυπουργό Mohammad Shtayyeh και μετά ενημέρωσα μέσω τηλεδιάσκεψης το Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις επαφές μου αυτές. Σε λίγη ώρα μετακινούμαι στο Αμμάν για να συναντηθώ με τον Ιορδανό συνάδελφό μου, τον κ. Safadi.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση