Επικαιρότητα

Εντυπωσιακές εικόνες από άσκηση του ΕΚΑΒ για τροχαίο σε τούνελ

Διυπηρεσιακή άσκηση ετοιμότητας πλήρους κλίμακας, πραγματοποιήθηκε  με συμμετοχή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Τρίπολης, της Δ.Π.Υ.Π., τα τμήματα Τροχαίας αυτοκινητοδρόμων Ανατολικής και κεντρικής Πελοποννήσου, το ΕΚΑΒ, η Μωρέας Α.Ε. και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η άσκηση με τίτλο «ΣΗΡΑΓΓΑ 2021» έλαβε χώρα στην σήραγγα «Καλογερικό» και το σενάριο προσομοίωσης αφορούσε σύγκρουση αυτοκινήτων εντός της σήραγγας του αυτοκινητόδρομου, νυχτερινή ώρα και υπό άσχημες καιρικές συνθήκες, ακολουθούμενη από πυρκαγιά και εγκλωβισμό τραυματιών.

Το ΕΚΑΒ Τρίπολης συμμετείχε με μια κινητή μονάδα και δύο ασθενοφόρα, επανδρωμένα με δύο ιατρούς και επτά διασώστες, κάνοντας διαλογή (triage) τραυματιών, απεγκλωβισμό σε συνεργασία με την Π.Υ. και σταθεροποίηση τους και διακομιδή τους στον υγειονομικό σχηματισμό.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock