ΕνημέρωσηΟικονομία

Εξαγγελίες Μητσοτάκη: Οι κερδισμένοι από τα μέτρα για την αναχαίτιση του ενεργειακού κόστους

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε χθες στο πλαίσιο της ομιλίας του για τον Προϋπολογισμό του 2022 πρόσθετη αύξηση της κρατικής ενίσχυσης στα τιμολόγια του ρεύματος για τον μήνα Δεκέμβριο και αντίστοιχα στα κοινωνικά τιμολόγια για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μηνιαία ενίσχυση των 39 ευρώ που λαμβάνουν τα νοικοκυριά και οι επαγγελματίες για τον μήνα Νοέμβριο πρόκειται να ανέβει το Δεκέμβριο τουλάχιστον στα επίπεδα των 49,5 ευρώ. Για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), η στήριξη τον Δεκέμβριο αυξάνεται σε 55,5 ευρώ τον μήνα, από 45 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η επιχορήγηση δίνεται για τις καταναλώσεις μέχρι 300 κιλοβάτ μηνιαίως. Όσοι έχουν μεγαλύτερες καταναλώσεις θα έχουν πολύ μικρό όφελος από την κυβερνητική παρέμβαση.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε αύξηση της έκπτωσης στους λογαριασμούς φυσικού αερίου από το 16% θα ανέλθει στο 40% για τον μήνα Δεκέμβριο. Με βάση αυτό το 40%, εκτιμάται ότι η ωφέλεια θα ξεπεράσει τα 34 ευρώ για το μήνα Δεκέμβριο. Να σημειωθεί πως ήδη η ΔΕΠΑ Εμπορίας ανακοίνωσε, ότι τα νοικοκυριά για τον μήνα Οκτώβριο θα έχουν ένα όφελος της τάξης των 11 ευρώ ανά μεγαβάτ και 16 ευρώ ανά μεγαβάτ τον Νοέμβριο. Οι εκπτώσεις αυτές θα δοθούν αναδρομικά μέσω των λογαριασμών του Δεκεμβρίου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock